Escàndol polític

Dimiteix Ricardo Rosselló del seu càrrec de governador de Puerto Rico

Enmig de les protestes socials, va anunciar aquesta decisió, que es farà efectiva a partir del pròxim 2 d'agost

76c2da8b-f59e-487f-a618-215c1e23b910-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El governador de Puerto Rico, Ricardo Rosselló, va anunciar la seva dimissió a partir del 2 d’agost, a conseqüència de l’escàndol desencadenat per la seva participació, juntament amb alguns dels seus assessors, en un xat en el qual insultaven i es burlaven de periodistes, artistes i polítics, i del col·lectiu LGTBI.

Rosselló, que portava dos anys i mig en el poder, és el primer governador de l’illa que dimiteix a mig mandat. Després de l’anunci, ofert més de sis hores després de l’hora prevista, milers de persones que s’han aglutinat a l’inici del carrer Fortaleza, que condueix fins a la seu de l’executiu, van esclatar de joia.

L’han fe fora

"Ricky (Rosselló), t’hem fet fora", cridaven a l’uníson després de conèixer la decisió. En diverses parts de la ciutat els ciutadans van sortir a les finestres i van protagonitzar un cassolada. En el seu missatge gravat, el governador va indicar que la persona que el substituirà al capdavant de la govern serà la secretària de Justícia, Wanda Vázquez.

L’illa estava immersa des de fa onze dies en la pitjor crisi política de la seva història a conseqüència de la participació de Rosselló, juntament amb diversos assessors, en un xat en què insultaven i es burlaven de periodistes, artistes i polítics, i del col·lectiu LGTBI.

Les protestes aconsegueixen el seu objectiu

Notícies relacionades

"Desprésd’escoltar el reclam, parlar amb la meva família, pensar en els meus fills i en oració, avui els anuncio que renunciaré al càrrec de governador efectiu el 2 d’agost", va dir el governador.

Al seu torn, va indicar que espera que aquesta decisió "sigui una crida de reconciliació ciutadana" i es va mostrar convençut que culmina el seu mandat desitjant “la pau i el progrés del país". Per a aquest dijous es manté la convocatòria impulsada pel cantant Residente d’una manifestació massiva al districte financer de San Juan, a la qual també assistiran altres intèrprets.

Temes:

Puerto Rico