Catàstrofe natural

Ascendeix a 300 el nombre de morts per les inundacions a l'Índia, el Nepal i Bangladesh

La xifra de víctimes augmenta, tot i que els nivells d'aigua comencen a disminuir a les zones més afectades

Les autoritats estan lluitant per entregar subministraments de socors a persones aïllades

zentauroepp49145632 residents carrying their belongings make their way through a190722123459

zentauroepp49145632 residents carrying their belongings make their way through a190722123459 / STR

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El nombre de morts per inundacions en parts del’Índia,  el Nepal Bangladesh ha augmentat a més de 300, segons han confirmat  les autoritats dels tres països, fins i tot quan les fortes pluges (que també han afectat a parts del Pakistan) han començant a disminuir en algunes de les zones més afectades.

Les fortes pluges i els rius desbordats van inundar vastes extensions de l’est de l’Índia fa més d’una setmana, i els funcionaris han dit que fins ara moment 102 persones han mort a l’estat de Bihar, 35 més del que el Govern estatal va estimar dijous.

Segons les autoritats, almenys 120 persones estan desaparegudes i es tem que hagin mort després de les severes inundacions i ensorraments a la majoria de les muntanyes del Nepal.

Bangladesh, la xifra de morts per inundacions ha augmentat a més del doble en els últims cinc dies. Almenys 700.000 persones han sigut desplaçades i les pluges torrencials s’han emportat la vida de més de 47 persones en les últimes dues setmanes.

Almenys cinc districtes al centre de Bangladesh corren el risc d’acabar inundats, ja que els nivells d’aigua de dos rius continuen augmentant, ha explicat un funcionari de la Junta de Desenvolupament de l’Aigua de Bangladesh a Reuters. 

Una zona afectada per les inundacions després de fortes pluges monsòniques al districte de Gaibandha al nord de Bangladesh al juliol del 2019 / rehman asad (afp)

Les autoritats estan lluitant per entregar subministraments de socors a persones aïllades.

"Tenim prou materials d’ajuda, però el principal problema és arribar a la gent", ha dit Foyez Ahmed, subcomissionat del districte de Bogra a Bangladesh. "No comptem amb instal·lacions de transport adequades per desplaçar-nos a les àrees que es troben sota de l’aigua".

Segons funcionaris, les greus inundacions han desplaçat milions de persones i n’han matat més de 60, a l’estat de cultiu de te d’Assam, a l’Índia, a prop de la frontera amb Bangladesh.

Possibilitat de més pluja

Les pluges monsòniques, que generen el 75% de les pluges anuals de l’Índia, no s’han distribuït de manera uniforme. Dilluns, l’oficina meteorològica de l’Índia ha pronosticat pluges "extremadament fortes" a quatre dels 14 districtes de l’estat del sud de Kerala.

Notícies relacionades

L’any passat, Kerala va viure les seves pitjors inundacions en aproximadament un segle, amb fortes pluges i corriments de terra que van matar gairebé 500 persones, van destruir cases i terres de cultiu.

La regió de l’Himàlaia ha rebut substancialment més pluja que algunes de les àrees de les planes, on la deficiència de pluges s’ha ampliat a 60%, segons el Departament Meteorològic de l’Índia, administrat per l’Estat.