Restriccions legals

Nova York eleva l'edat mínima per a la venda de tabac a 21 anys

La nova llei disposa que els menors no podran comprar cigarrets tradicionals o electrònics a fi de prevenir addiccions i problemes de salut

fumadores

fumadores

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

A partir del novembre, Nova York ja no vendrà tabac ni cigarrets electrònics a menors de 21 anys després que el governador d’aquesta ciutat, Andrew Cuomo, va firmar la llei que eleva l’edat mínima per comprar aquests productes.

"Augmentantl’edat de fumar (de 18 a 21 anys), podem frenar que els cigarrets caiguin en mans de joves i prevenir tota una generació de novaiorquesos d’addiccions costoses i potencialment mortals", va indicar en un comunicat Cuomo, que el gener passat va anunciar la seva intenció d’elevar l’edat per comprar aquests productes.

Mesures més estrictes

Cuomo va donar a conèixer al gener una llista d’iniciatives, entre les quals, aquesta nova llei, com a part de la seva agenda de treball per al 2019, després de ser reelegit el novembre passat, quan els demòcrates van aconseguir el control també de l’Assemblea i el Senat.

La nova llei, aprovada per Assemblea i Senat el març passat i que entrarà en vigor en 120 dies, prohibirà la venda de qualsevol producte derivat del tabac i cigarrets electrònics en farmàcies, també la seva exhibició en botigues que no siguin dirigides només a adults i requerirà que els cigarrets electrònics siguin venuts només per comerciants autoritzats.

Cuomo va destacar que Nova York està prenent mesures agressives per erradicar l’hàbit de fumar entre adolescents i nens "però el tabac i el cigarret electrònic encara persisteixen gràcies a les campanyes de màrqueting irresponsables dirigides als joves".

Prevenir addiccions

Per la seva part, la presidenta del Senat de l’estat, Andrea Stewart-Cousins, va recordar que l’ús del tabac és nociu per als novaiorquesos i provoca càncer, altres problemes de salut i la mort. "Augmentant l’edat ajudarem a assegurar que menys nens comencin amb aquest mortal hàbit", va afirmar.

Notícies relacionades

El líder de l’Assemblea, Carl Heastie, va recordar que molts nens estan utilitzant cigarrets i cigarrets electrònics, addictius i perillosos. "Aquesta llei augmentarà l’edat legal per als productes de tabac, els mantindrà fora de les nostres escoles i ajudarà a millorar la salut, el present i futur dels nostres joves", va indicar.

A la ciutat, l’Administració de l’alcalde Bill de Blasio va augmentar ja el maig del 2014 l’edat mínima per comprar productes de tabac. Es va imposar un impost al tabac que va elevar el preu d’un paquet de cigarret a prop de 12 dòlars, amb un mínim de 10,50. El 2018, el preu base dels cigarrets es va elevar a 13 dòlars per un paquet de 20, la qual cosa va convertir Nova York en la ciutat amb el preu més alt per paquet al país.