NOVA TRAGÈDIA AL MEDITERRANI

Més de 80 migrants desapareguts en un naufragi al sud de Tunísia

Gairebé 600 persones han mort al mar des de començament d'any intentant arribar a les costes d'Europa

GRAF3992  ROMA  05 06 2019 - Fotografia facilitada por la ONG alemana Sea Watch del momento en el que varios inmigrantes caen al agua durante el naufragio de una patera en el Mediterraneo central  hoy  frente a las costas de la ciudad libia de Garabulli  EFE Sea Watch    SOLO USO EDITORIAL

GRAF3992 ROMA 05 06 2019 - Fotografia facilitada por la ONG alemana Sea Watch del momento en el que varios inmigrantes caen al agua durante el naufragio de una patera en el Mediterraneo central hoy frente a las costas de la ciudad libia de Garabulli EFE Sea Watch SOLO USO EDITORIAL / EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total de 81 migrants es troben desapareguts després del naufragi d’una embarcació precària davant la costa de Zarzis. El sinistre va tenir lloc dilluns passat al sud de Tunísia, ha informat avui Efe Chamseddine Marzoug, membre de la Mitja Lluna Vermella tunisiana. Segons el seu testimoni, l’embarcació, que va partir dos dies abans de la ciutat líbia de Zuara, es trobava a la deriva i va ser localitzada per un barco de pescadors, que va alertar la Guàrdia Marítima.

"Tres persones van ser rescates i enviades a un hospital. Acabem d’assabentar-nos que una d’elles ha mort fa un parell d’hores. Dues més continuen al nostre centre d’acolliment a Zarzis", va revelar un activista. Les platges que s’estenen entre Trípoli i la frontera amb Tunísia s’han convertit, en els últims dos anys, en el principal bastió de les màfies que trafiquen amb éssers humans, malgrat la presència de patrulleres europees.

La ruta més mortífera

Notícies relacionades

Segons xifres de l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM), un total de 597 immigrants han mort al mar mentre intentaven arribar a les costes d’Europa des de l’inici del 2019. Un total de 343 persones han mort en l’anomenada ‘ruta central’, que surt des de les costes de Líbia i que està considerada una de les més mortíferes del món.

Una xifra molt pròxima a les 620 –383 al Mediterrani central– que es va registrar en tot el 2018 i que evidencia un canvi de tendència des que mesos enrere alguns països van prohibir el treball de les ONG que ajuden en els rescats. D’acord amb l’OIM, un total de 27.834 migrants han aconseguit arribar a Europa de manera irregular per les tres rutes principals en els primers sis mesos de l’any, xifra que suposa un retrocés del 35% respecte al mateix període del 2018.