EL FUTUR DE LA UE

Polèmica dels diputats euroescèptics a l'inaugurar la 9a legislatura de l'Eurocambra

Desenes d'eurodiputats donen l'esquena a l'hemicicle per mostrar les seves discrepàncies amb el projecte comunitari

972f8825-2712-4fd5-8ecd-ff98e71695de-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La novena legislatura del Parlament Europeu s’ha posat a caminar aquest dimarts a Estrasburg, poc més d’un mes i mig després de les eleccions europees del passat 26 de maig, que ha donat lloc a una Eurocambra més fragmentada que en ocasions anteriors. La controvèrsia ha esquitxat la sessió després que desenes d’eurodiputats euroescèptics donessin l’esquena a la presidència de la Cambra per mostrar les seves discrepàncies amb el projecte comunitari.

El fins aquest dilluns president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, ha donat la benvinguda a la nova legislatura, en la qual fins a un 61% dels eurodiputats assumeixen l’escó per primera vegada i que comptarà amb un 60% d’homes i un 40% de dones, més a prop de la paritat que amb el 37% de polítiques de la legislatura anterior.

Sorteig

Notícies relacionades

La sessió ha començat amb una interpretació de l’ ‘Himne de l’alegria’ per part d’un quartet de vent, durant la qual diverses desenes d’eurodiputats de grups euroescèptics i sense afiliació a cap família política s’han girat, donant l’esquena a l’hemicicle o s’han mantingut asseguts als seus escons, davant una gran majoria que s’ha posat dreta.

Aquesta primera jornada de la sessió plenària només ha durat 15 minuts, en els quals s’ha seleccionat per sorteig entre els eurodiputats els vuit escrutadors que vigilaran aquest dimecres l’elecció del president del Parlament Europeu. Durant aquest dimarts està previst que els diferents grups polítics mantinguin reunions a porta tancada o participin en actes de presentació de les seves prioritats o candidatures.