MANIOBRES ANTIGIHADISTES

Els Estats Units han anunciat nous atacs a Síria

Segons el Comandament Central dels EUA, diumenge passat van dur a terme un atac contra faccions gihadistes al nord-oest de Síria

El nord-oest és l'únic territori del país que encara està en mans de grups opositors i gihadistes

Edificis destruïts a Taftanaz, al nord-oest de Síria, convertida en una ciutat fantasma després dels bombardejos del règim, en una foto del 3 de febrer.

Edificis destruïts a Taftanaz, al nord-oest de Síria, convertida en una ciutat fantasma després dels bombardejos del règim, en una foto del 3 de febrer. / VLADISLAV PÚNCHEV (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Reuters

Els Estats Units han anunciat que diumenge passat van dur a terme un atac contra Al-Qaida al nord-oest de Síria, un “refugi segur” de l’organització per planejar atacs a l’exterior.

El blanc de l’atac als camps d’entrenament de l’organització eren “dispositius que es dedicaven a dissenyar atacs a l’exterior, amenaçant ciutadans nord-americans, així com els nostres socis i civils innocents”, ha declarat el Comandament Central dels EUA en un comunicat.

El nord-oest de Síria és l’únic territori del país que encara està en mans de grups rebels opositors al govern de Bashar al-Assad i de faccions gihadistes com Tahrir al-Sham, el grup del qual forma part el Front Al-Nusra, que va ser acusat d’haver estat afiliat a l’organització d’Ussama Bin Laden per part dels EUA.

Notícies relacionades

El govern sirià, amb el recolzament de les forces aèries russes, està duent a terme una ofensiva contra l’enclavament que ha forçat milers de civils a abandonar casa seva.

La coalició internacional liderada pels Estats Units ha estat combatent Estat Islàmic a Síria des del 2014 amb nombrosos atacs aeris, així com tropes de terra per recolzar les milícies locals.