cimera del G-20

Macri: «L'acord de Mercosur és el més important de la nostra història»

Líders europeus i llatinoamericans en el G20 mostren la seva satisfacció per l'acord comercial

85013658-5f4a-46a9-b1e7-9cbd133c8c7e-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

El president de l’Argentina, Mauricio Macri, ha qualificat avui l’acord d’associació aconseguit entre la Unió Europea (UE) i el Mercosur com “el més important de la història” de l’organisme multinacional llatinoamericà.

En un acte organitzat en el marc del G-20, els líders llatinoamericans i europeus presents a la cimera japonesa han aprofitat per escenificar un acte de presentació política de l’acord comercial aconseguit. Macri ha enaltit la importància de l’acord “després de 20 anys” de negociacions. Han sigut necessaris “molts líders amb bona voluntat per transformar aquesta realitat”, va destacar el president argentí.

El mandatari argentí, que també ocupa la presidència de torn del Mercosur, va valorar el pacte tancat divendres a Brussel·les, que aportarà “grans oportunitats de creixement i ocupació” per a la regió, segons va dir en una declaració a Osaka (Japó) en els marges de la cimera del G-20.

Macri va intervenir davant dels mitjans de comunicació després del torn de paraula del president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker. A l’acte van ser presents, a més, el primer ministre italià, Giuseppe Conte; la primera ministra del Regne Unit, Theresa May; el primer ministre d’Holanda, Mark Rutte; el president de França, Emmanuel Macron; el president espanyol, Pedro Sánchez; la cancellera alemanya, Angela Merkel; el president del Consell Europeu, Donald Tusk, i el president del Brasil, Jail Bolsonaro.

Notícies relacionades

D’altra banda, el president de la Comissió Europea va destacar que l’acord “acosta dos continents” i els situa junts “en el seu esperit de cooperació”, a més de mostrar “un clar senyal a favor del lliure comerç”.

Macri va remarcar que els països del Mercosur –el Brasil, l’Argentina, l’Uruguai i el Paraguai– estan “molt contents” per l’oportunitat de creixement i ocupació que els suposa l’acord.