destitucions exprés

El president del Salvador ordena el cessament d'alts càrrecs per Twitter

Nayib Bukele, que va assumir la presidència fa només una setmana, comunica als seus ministres la decisió de destituir alts càrrecs.

zentauroepp48516899 file photo  new salvadoran president nayib bukele participat190607095026

zentauroepp48516899 file photo new salvadoran president nayib bukele participat190607095026 / Jose Cabezas

1
Es llegeix en minuts

Quan Nayib Bukele, de 37 anys, va llançar la seva candidatura a la presidència del Salvador es va recolzar en les xarxes socials per arribar el seu gran objectiu. Ara, només una setmana després d’assumir el càrrec com a cap d’Estat del país centreamericà ha tornat a recórrer a internet per donar ordres als seus ministres, en aquest cas per destituir de forma fulminant alts càrrecs del partit polític sortint, el Front Farabundo Martí per a l’Alliberament Nacional (FLNFM), inclosos els familiars de l’expresident Salvador Sánchez Cerén.

Els tuits del president, que té més de 700.000 seguidors, han sigut contestats amb diligència pels seus ministres de forma breu, però contundent:  "La seva ordre serà executada immediatament, president @ nayibbukele" o "D'acord, president".

Crítiques de l’oposició

Mentre alguns dels partidaris de Bukele han manifestat el seu recolzament a la nova forma de comunicació presidencial, l’oposició l’ha qualificat d’autocràtica. "Això no és una monarquia", va dir a la premsa Norman Quijano, el president del Congrés salvadorenc. "Les monarquies absolutistes eren cosa de l’Edat Mitjana i estem al segle XXI, en què s’ha de respectar la institucionalitat", ha afegit.

Luis Assardo, periodista i investigador que viu a Guatemala, ha afirmat que Bukele fa ús de Twitter com una forma de dirigir-se a tots els dies als salvadorencs. "No necessita la premsa. No necessita cap mena de mitjancer per a fer arribar els missatges que li interessen".

Notícies relacionades

La fórmula del president salvadorenc és una còpia de la utilitzada pel president dels Estats Units, Donald Trump, que es comunica diàriament amb la seva base del Partit Republicà a través de Twitter. Trump també ha acomiadat alguns funcionaris a través d’un tuit.

 

Temes:

El Salvador