EL DRAMA MIGRATORI

Més de 650 migrants, a la deriva al Mediterrani

Open Arms denuncia que no hi ha cap operació oficial de rescat en marxa

GRAF3992  ROMA  05 06 2019 - Fotografia facilitada por la ONG alemana Sea Watch del momento en el que varios inmigrantes caen al agua durante el naufragio de una patera en el Mediterraneo central  hoy  frente a las costas de la ciudad libia de Garabulli  EFE Sea Watch    SOLO USO EDITORIAL

GRAF3992 ROMA 05 06 2019 - Fotografia facilitada por la ONG alemana Sea Watch del momento en el que varios inmigrantes caen al agua durante el naufragio de una patera en el Mediterraneo central hoy frente a las costas de la ciudad libia de Garabulli EFE Sea Watch SOLO USO EDITORIAL / EFE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’oenagé  Open Arms ha denunciat que més de 650 persones estan a la deriva al Mediterrani en les últimes 24 hores. El fundador de l’entitat, Òscar Camps, ha denunciat que les autoritats europees no permeten que cap oenagé hi sigui present i adverteix que no hi ha cap operació oficial de rescat en marxa. "La pèrdua de vides és deliberada i el silenci còmplice dels mitjans és alarmant", ha assenyalat via Twitter.

Una mostra més del drama migratori que no cessa i que ha causat milers de víctimes fent del Mediterrani un dels llocs més letals del planetaDes de començaments d’any, han mort més de 500 persones. Aquest dijous passat, una pastera amb almenys 80 migrants a bord va naufragar davant de les costes de Líbia, segons va alertar l’oenagé Sea Watch, que va difondre a les seves xarxes socials una fotografia en la qual es pot veure l’embarcació semienfonsada i persones a l’aigua. L’entitat va apuntar que hi ha "una alta probabilitat que hi hagi desapareguts o ofegats".

L’esdeveniment es va produir al Mediterrani central a unes 52 milles (uns 82 quilòmetres) de les costes de la ciutat líbia de Garabulli, a l’est de Trípoli, segons la mateixa font. Al lloc dels fets s’hi van desplaçar dos naus mercants i els guardacostes de Trípoli.

Notícies relacionades

Líbia és el lloc de partida per a molts migrants que s’aventuren a creuar el Mediterrani central per arribar a Europa, sobretot cap als països més pròxims, Malta i Itàlia. En els últims anys han arribat a Itàlia centenars de milers de migrants i el Govern del país va intentar reduir el flux amb acords amb les autoritats de la fracturada Líbia, en concret de Trípoli, qüestionades per les organitzacions humanitàries.

Des de començaments d’any a Itàlia hi han arribat 1.878 migrants, un 86,37% menys que en el mateix període del 2018, segons dades del Ministeri de l’Interior que dirigeix l’ultra Matteo Salvini. Per la seva banda, les Forces Armades de Malta, illa situada entre el nord de l’Àfrica i el sud d’Itàlia, han rescatat més de 370 migrants en tres operacions en les últimes hores, segons recull el diari 'Times of Malta'.