15 jul 2020

Anar al contingut

VISITA D'ESTAT

Londres acull avui una multitudinària protesta contra Trump

S'espera que sigui una de les protestes més massives a la ciutat contra un dirigent estranger

Begoña Arce

Londres acull avui una multitudinària protesta contra Trump

ANDY RAIN

El 'baby Trump' torna aquest dimarts a solcar el cel de Londres en la que s’espera que sigui una de les manifestacions més multitudinàries celebrades a la ciutat contra un mandatari estranger.

L’inflable de sis metres que representa el president dels EUA com si fos un nadó, amb cara d’enfadat i un bolquer com a únic abillament, s’ha elevat davant del Parlament britànic a les 10 hores (11 h hora espanyola), mentre té lloc la reunió entre els equips de Donald Trump i Theresa May.

"Li mostrarem què pensem de les seves polítiques divisòries i odioses", ha manifestat l’entitat organitzadora de la protesta, la Stop Trump Coalition. "Trump i les seves polítiques no són benvinguts al Regne Unit", han afegit.

El 'baby Trump' ja va sobrevolar el cel de Londres durant la visita que el dirigent nord-americà va fer el juliol del 2018, quan més de 250.000 persones van sortir als carrers de la capital britànica per mostrar el seu rebuig a Trump.

Autobusos de la resta del Regne Unit

Segons la web de la campanya oficial, s’han contractat autobusos des de la resta del Regne Unit per anar a la protesta d’aquest dimarts. A més, també s’han convocat manifestacions en altres ciutats com ara Glasgow, Exeter, Sheffield i Belfast.

La manifestació ha arrencat a les 11 hores (12 h a Espanya) des de Trafalgar Square en direcció Downing Street, on Trump i May, junt amb els seus respectius equips, estaran dinant. La marxa acabarà davant el Parlament, on es llegiran alguns discursos. El líder de l’oposició, el laborista Jeremy Corbyn, molt crític amb Trump, intervindrà en l’acte.