ACCIDENT TURÍSTIC

Set morts i 21 desapareguts en el naufragi d'un vaixell al riu Danubi

En el barco sinistrat hi viatjaven 33 turistes sud-coreans, i les autoritats hongareses continuen les operacions de rescat

danubio / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats hongareses han elevat a set el nombre de morts en el naufragi d’un vaixell turístic al riu Danubi, a l’altura de Budapest, dimecres. El Ministeri d’Afers Estrangers de Corea del Sud ha confirmat que els morts eren sud-coreans, mentre que els equips de rescat continuen la recerca de 21 personesmés.

"No m’inclino a dir que no hi ha esperança, així que preferiria dir que hi ha una mínima possibilitat [de trobar més sobrevivents]", ha dit Pal Gyorfi, portaveu del servei nacional d’ambulàncies, a la televisió estatal. "Fins ara hi ha set morts, que no van poder ser reanimats", ha afegit.Set persones més han sigut rescatades i estan hospitalitzades però estables, després de ser tractats contra la hipotèrmia a causa de les baixes temperatures del Danubi, que no arriben als 15 graus de màxima.

33 turistes a bord

Es desconeixen encara les causes de l’accident del vaixell 'Sirena' en el qual viatjaven un total de 33 sud-coreans dos tripulants hongaresos. Les primeres reconstruccions dels fets indiquen que el vaixell, que efectuava una gira turística pel tram del Danubi que recorre Budapestva col·lidir amb un altre vaixell més gran dimecres cap a les 21.00 (hora local). 

Aparentment, el vaixell va bolcar després del xoc i es va enfonsar ràpidament al peu del pont Margarita, proper a l’emblemàtic edifici del Parlament hongarès. Els forts corrents i les intenses pluges a la capital hongaresa estan dificultant les tasques de rescat dels21 turistes desapareguts. El pronòstic meteorològic preveu que les precipitacions continuïn els pròxims dies. 

La fotografia capta el moment en què el barco (circula gran) està a punt de col·lidir amb l’embarcació turística / REUTERS

El president sud-coreà, Moon Jae-in, ha dit que el seu país treballarà amb el Govern hongarès per investigar la causa de l’accident. "El més important és la velocitat", ha dit Moon en una reunió d’emergència, en la qual ha instat a l’ús de tots els canals diplomàtics per garantir l’execució ràpida de les operacions de recerca i rescat.

Un equip de rescat d’emergència i especialistes militars es troben entre la trentena de funcionaris que Corea del Sud està enviant a Budapest, ha declarat la portaveu presidencial Ko Min-jung i el Govern proporcionarà assessorament a les famílies de les víctimes. Entre els turistes a bord del barco sinistrat hi havia un nen, segons ha informat un funcionari de l’agència de viatges de Corea del Sud que va reservar el ‘tour’ del grup, Lee Sang-moo. 

Tasques de rescat

Fins ara, la policia només ha informat que realitza tasques de salvament, mentre que diversos mitjans digitals transmeten en viu el que succeeix a la zona entorn del tram del riu Danubi on va succeir l’accident. Les autoritats han desplegat un equip massiu de rescat: bots, bussejadors, focus escàners de radar per recórrer diversos quilòmetres del riu des del lloc del sinistre.

Notícies relacionades

Mihály Tóth, portaveu de l’empresa Panoráma Deck, propietari del barco enfonsat, ha declarat que, de moment, no es coneixen els detalls de l’accident. "No sabem què va passar, el barco es va enfonsar, no sabem en quin estat estava", ha explicat el seu portaveu. 

El Danubi, una de les principals vies fluvials per al transport de mercaderies a Europa, travessa la capital hongaresa separant les seves dues meitats, Buda i Pest, en un tram d’especial atractiu per a les excursions pel bonic panorama que ofereix de la ciutat.