NÀUFRAG A NOVA ZELANDA

Un home sobreviu a l'aigua fent un salvavides amb els seus texans

L'alemany Arne Murke resisteix durant tres hores i mitja enmig d'un temporal gràcies a un truc après de la marina nord-americana

y2matecom---navy skills for life water survival training clothing inflation ontsokg6xhm 1080p / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un vell truc de les forces especials de la marina nord-americana, els Navy Seals, ha sigut rescatat de l’oblit aquesta setmana després que sortís la notícia d’un home que va aconseguir sobreviure a l’aigua durant tres hores en meitat d’un temporal amb un improvisat salvavides fet amb els seus pantalons texans.

El turista alemany Arne Murke, de 30 anys, va ser trobat pels equips de rescat tres hores i mitja després d’haver naufragat d’una embarcació de 12 metres en la qual havia estat navegant amb el seu germà a l’altura de la badia de Tolaga, Nova Zelandasegons la revista 'Insider'Insider.

Temporal

Un inesperat temporal va fer que Murke caigués per la borda i es va quedar enredat a una corda. Durant uns minuts, l’alemany va ser arrossegat pel barco, però la corda es va soltar i Murke es va veure a la deriva al mig de l’oceà sense cap tipus de salvavides.

Malgrat els intents del seu germà de llançar-li un flotador salvavides des de la borda i d’intentar arribar fins a ell, el fort onatge va allunyar Murke encara i va impossibilitar el seu rescat. Va ser llavors quan el noi de 30 anys va recordar un truc que havia après dels Navy Seals.

El truc dels Navy Seals

"Per sort, coneixia el truc dels pantalons texans. Sense els texans, ara no seria aquí. Això va ser el que realment em va salvar la vida", ha assegurat Murke en unes declaracions.

Els experts de la Marina de les forces armades dels Estats Units tenen un mètode de supervivència per evitar un ofegament que consisteix a utilitzar la roba per sortir a la superfície. Aquesta tècnica permet al nàufrag flotar de cara amunt per permetre que els equips de rescat el trobin més fàcilment.

La transformació, pas a pas

El pas a pas és molt senzill:

1. En primer lloc, s’han de treure els pantalons i lligar els dos extrems de les cames amb un nus prou fort perquè no es desfaci.

2. Una cop lligats, s’ha de tancar la bragueta i el botó dels pantalons.

3. Finalment, s’ha d’enfonsar la peça sota l’aigua, inflar-la i col·locar-la al voltant del coll. Aquesta operació s’ha de repetir cada vegada que els pantalons perdin aire.

              Segueix Extra  a Facebook

     

       

                      

Notícies relacionades

               

   

Temes:

Naufragis