PRÒXIM ORIENT

Els EUA assenyalen l'Iran pel sabotatge de barcos als Emirats Àrabs

Bolton afirma que és "molt probable" que el país persa estigui darrere de la conspiració del passat 12 de maig

zentauroepp48376512 file photo  u s  national security adviser john bolton talks190529103353

zentauroepp48376512 file photo u s national security adviser john bolton talks190529103353 / Kevin Lamarque

1
Es llegeix en minuts

Els EUA consideren "molt probable" que l’Iran estigui darrere del sabotatge del 12 de maig de quatre barcos davant del port de Fujairah, als Emirats Àrabs Units, a l’entrada del Golf, segons ha exposat l’assessor de seguretat nacional dels Estats Units, John Bolton.

Els barcos, incloses dues de companyies petrolieres saudites, van ser blanc de "mines navals, probablement de l’Iran", ha manifestat Bolton, que va arribar dimarts als Emirats Àrabs Units, un aliat de Washington. Els Estats Units s’han unit a altres països en la investigació dirigida pels Emirats Àrabs Units sobre aquests incidents que han augmentat la tensió al Golf.

Tensions regionals

Notícies relacionades

"Ningú dubta a Washington sobre qui és el responsable d’això", ha asseverat Bolton. "¿Qui més podria haver fet això, segons vostè, algú del Nepal?", ha preguntat irònicament el dirigent en una trobada amb la premsa.

Bolton ha dit que es reuniria amb el príncep hereu d’Abu Dhabi, el xeic Mohammed bin Zayed al-Nahyan i el seu homòleg emiratí, el xeic Tahnoun bin Zayed al-Nahyan, per discutir les relacions bilaterals i les tensions regionals. "Seguim preocupats i tan vigilants com podem. Estem responent i consultant més de prop amb els nostres aliats a la regió per discutir què fer a continuació", ha afegit.