CAS WIKILEAKS

Els EUA acusen Assange de 17 nous delictes per filtrar informació

L'administració Trump li imputa càrrecs com el d'espionatge

zentauroepp47716740 wikileaks founder julian assange is seen as he leaves a poli190411153131

zentauroepp47716740 wikileaks founder julian assange is seen as he leaves a poli190411153131 / Peter Nicholls

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El departament de Justícia dels EUA acusa el fundador de Wikileaks Julian Assange de 17 nous delictes per publicar els noms de fonts classificades i conspirar, assistit per l’analista de la CIA i militar Chelsea Manning, entre ells el d’espionatge.

Els nous càrrecs arriben tot just un mes més tard que el departament de Justícia revelés les seves acusacions, que eren molt més reduïdes, per conspiració per infiltrar-se en els seus sistemes informàtics i obtenir informació.

Assange està acusat de conspirar amb Manning per obtenir l’accés a ordinadors del Govern dels EUA com a part de les filtracions de centenars de milers d’informes militars dels EUA sobre les guerres de l’Afganistan i l’Iraq. Se l’acusa també de divulgar informació confidencial i de posar en risc fonts i militars dels EUA.

Notícies relacionades

Els nous càrrecs suposarien un enduriment de les penes contra l’informàtic, que va ser expulsat per l’Equador de la seva ambaixada a Londres, on ha estat allotjat set anys. 

Assange ara està detingut en una presó britànica, esperant que el jutge decideixi sobre la petició d’extradició dels EUA i la de Suècia, que l’acusa de violació.