la final es repetirà

Frau a 'La voz kids' Rússia després d'un atac cibernètic perquè guanyés la neta d'un magnat

La que va ser elegida com a guanyadora és filla d'una famosa cantant de la Federació i d'un multimilionari

captura

captura

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Escàndol a Rússia per un frau cibernètic a la final del concurs musical per a nens 'La voz kids'. El Canal 1 de la televisió pública eslava ha anul·lat l’últim programa d’aquest 'talent show' després que es produís una tupinada en la votació que va donar la victòria, el passat 26 d’abril, a Mikkela Abràmova.

La guanyadora, de 10 anys, mai va estar entre els favorits, i fins i tot va ser expulsada i va tornar després d’una repesca. Però tenia una carta oculta: era filla d’Alsou (una famosa cantant de la Federació i les ex repúbliques soviètiques) i neta, al seu torn, de Ralif Safin, un oligarca i exsenador multimilionari del sector petrolífer. Al final, es va imposar amb més d’un 55% dels vots amb una diferència abismal respecte al segon finalista, cosa que va desencadenar les sospites.

Davant d’aquests resultats, que van despertar la fúria dels telespectadors, la cadena pública va encarregar una investigació a Group-IB, una empresa especialista en la prevenció d’atacs cibernètics.

Atac cibernètic

Els indicis es van convertir en fets. Tot i que l’informe final es presentarà a finals de maig, el Canal 1 ja ha constatat que es va produir un atac cibernètic durant la votació. La cadena ha fet públic que es van utilitzar uns 300 números de telèfon mòbil per a l’enviament massiu i automatitzat d’SMS i molts altres per fer trucades.

Notícies relacionades

Tot i que la cadena encara no ha comunicat a favor de qui es van enviar aquests vots automatitzats, la conclusió és òbvia. Ja que ja s’havia constatat que la mare de la nena, que casualment va resultar guanyadora, havia fet una crida als seus fans i a altres artistes perquè votessin la seva filla.

El Canal 1 ja ha anunciat una data per a la nova final, que tindrà lloc el pròxim 24 de maig, tot i que no se sap com faran front a aquests intents d’intervenir les votacions.