Víctima d'atacs cibernètics

Robles: s'han posat "tots els mitjans" per aturar la intrusió a la xarxa de Defensa

La ministra ha aclarit que s'està investigant si l'atac procedeix d'un altre Estat

margaritaroblesdefensa

margaritaroblesdefensa / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha dit aquest dimarts que s’està investigant si la "intrusió" a la xarxa interna del Ministeri procedeix d’un altre Estat i ha remarcat que l’important és que s’ha detectat i s’han posat en marxa "tots els mitjans necessaris" per aturar-la.

Així ho ha manifestat durant una visita a la base Álvarez de Sotomayor de la Brigada de la Legió a Viator (Almeria) al ser interpel·lada sobre la informació publicada avui pel diari 'El País’ en el sentit que una "potència estrangera" és la responsable de l’atac cibernètic a la xarxa de Defensa.

"Sense entrar en detalls, l’únic que puc dir jo és que avui dia totes les xarxes al món pateixen moltes amenaces i interaccions. El que sí que és important saber és que a Espanya estem prou preparats per detectar quan es produeix qualsevol atac a les xarxes, i no només per detectar-ho, sinó per posar totes les mesures necessàries i suficients per evitar aquests atacs", ha assenyalat la ministra.

Notícies relacionades

Robles ha valorat la feina que fa el Centre Criptològic Nacional i el Centre d’Intel·ligència de les Forces Armades (Cifas), tot i que ha advertit que s’ha de ser "conscient que al segle XXI la xarxa és un lloc on es produeixen amenaces. Però l’important des del punt de vista d’Espanya és transmetre que tenim els organismes perfectament capacitats".

Ha reiterat que això posa de manifest que al món actual "evidentment hi ha una sèrie de riscos, hi ha una sèrie d’amenaces que potser no siguin les amenaces convencionals que coneixem, però que la privacitat també pot estar en un moment determinat vulnerada".