CITA AMB LES URNES A FRANÇA

Un videojoc contra els insectes Le Pen i Mélenchon

El partit de Macron crea un joc en el qual la seva candidata a les europees combat els líders de la ultradreta i l'esquerra radical

zentauroepp48112342 french far left leader jean luc melenchon  delivers his spee190514133352

zentauroepp48112342 french far left leader jean luc melenchon delivers his spee190514133352 / Claude Paris

1
Es llegeix en minuts
Eva Cantón

Per captar l’electorat jove, el partit d’Emmanuel Macron ha creat Super Jam BrosSuper Jam Bros un videojoc online, lliurement inspirat en el cèlebre Super Mario Bros, on el cap de cartell per a les eleccions al Parlament Europeu, Nathalie Loiseau, recorre els carrers de París amb la missió de recuperar les estrelles de la bandera europea robades per Marine Le Pen Jean Luc Mélenchon. La presidenta de Reagrupament Nacional i el líder de la França Insubmisa són insectes –Marus Popus la primera i Melanrus el segon– dels quals Loiseau ha d’anar desfent-se per anar pujant de nivell mentre esquiva els projectils de Matteo Salvini.

A la campanya de les presidencials del 2017, Mélenchon també va utilitzar la mateixa eina creant un videojoc–Fiscal Kombat– que el convertia en un heroi davant els poderosos amb diners, entre els quals es veia Emmanuel Macron. Però la versió que ha fet La República en Marxa no ha agradat al partit de l’esquerra radical. "Copiant el que nosaltres vam fer (molt millor) els macronistes ens representen com a aliats de Rússia. ¿Qui els dirà a aquests inútils que el seu Govern ven armes a la infame monarquia saudita que bombardeja civils al Iemen i condemna els homosexuals?", es va indignar a Twitter el diputat de la França Insubmisa, Alexis Corbiére.

Temes:

França