Atraca a Santander un barco saudita al qual una oenagé va impedir carregar armes a França

Es desconeix per quin motiu el barco es va dirigir cap a Espanya i el Ministeri de l'Interior diu que no té informació sobre el vaixell de càrrega

zentauroepp48132902 saudi arabian cargo ship bahri yanbu enters the port of sant190513101443

zentauroepp48132902 saudi arabian cargo ship bahri yanbu enters the port of sant190513101443 / VINCENT WEST

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un barco saudita, al qual una organització no governamental va impedir amb un recurs davant de la justícia que carregués armament divendres al port francès de Le Havre, ha atracat aquest dilluns al port de Santander. El grup francès defensor dels drets humans ACAT va argumentar en el seu recurs legal presentat dijous passat que el carregament d’armes contravenia un tractat de les Nacions Unides perquè les armes podrien ser utilitzades contra civils al Iemen tot i que el jutge francès que va analitzar el cas va decidir rebutjar-ho.

Poc després de la resolució del tribunal gal, el barco saudita 'Bahri-Yanbu' es va dirigir cap a Santander sense el carregament d’armes que havia d’haver recollit en territori gal. Es desconeix per quin motiu ha atracat a Santander el barco de càrrega saudita ni quant temps es quedarà allà. El Ministeri de l’Interior espanyol ha dit que no té informació sobre el barco.

Un informe classificat redactat per l’agència d’Intel·ligència militar francesa DRM i publicat per la web especialitzada en investigació Disclose va mostrar a l’abril armament francès que estava sent utilitzat contra civils en la guerra del Iemen.

Crisi humanitària

Notícies relacionades

Al Iemen han mort desenes de milers de persones com a conseqüència de la guerra que mantenen les forces lleials al president, Abd Rabbuh Mansur Hadi, amb el suport d’una coalició internacional liderada per l’Aràbia Saudita, i els rebels houthis, avalats per l’Iran. El conflicte ha sumit el país en la crisi humanitària més gran del món.

Dijous, el president francès, Emmanuel Macron, va defensar l’enviament d’armament a l’Aràbia Saudita i va remarcar que el Govern saudita s’ha compromès que aquestes armes no seran utilitzades contra població civil.