CRISI AL REGNE UNIT

El Partit Laborista només recolzarà un segon referèndum com a últim recurs

La formació de Corbyn busca un 'brexit' suau i la convocatòria d'unes eleccions generals

zentauroepp45856392 ara955  london  united kingdom   11 11 2018   labour leader 190102174301

zentauroepp45856392 ara955 london united kingdom 11 11 2018 labour leader 190102174301 / ANDY RAIN

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

La direcció del Partit Laborista manté la seva ambigua posició sobre la celebració d’un segon referèndum sobre el 'brexit’.En la reunió feta dimarts a Londres, el Comitè Nacional Executiu (NEC) va decidir que, en el programa de les eleccions al Parlament Europeu del 23 de maig, només recolzarà una segona consulta si totes les altres opcions fracassen. Únicament en el cas que no s’aconsegueixi canviar l’acord de la sortida de la Unió Europea del Govern conservador o no es puguin celebrar eleccions anticipades, el partit recolzarà el nou referèndum.

La línia defensada fins ara per Jeremy Corbyn no varia, malgrat la pressió d’un gran nombre de militants que reclamen que es ratifiqui en una nova consulta qualsevol acord sobre el ‘brexit’ al qual s’arribi. El Partit provarà d’assegurar un ‘brexit’ suau i farà el possible per propiciar la convocatòria d’uns comicis generals.  

Sense esperances de pacte

Notícies relacionades

El Govern conservador i l’oposició laborista mantenen actualment conservacions per arribar a un compromís sobre el 'brexit' i desbloquejar l’actual estancament. De moment, aquestes discussions continuen, però sense que s’hagi produït un acostament en les respectives posicions. Un portaveu de Theresa May ha donat a entendre que aquestes trobades podrien acabar a mitjans de la setmana que ve, sense que hi hagi esperances de cap pacte. La primera ministra ja va anunciar que, si no s’aconsegueix un compromís amb l’oposició, sotmetrà a votació dels diputats diferents opcions, que no ha especificat.

La Cambra dels Comuns ja ha rebutjat en tres ocasions l’acord de sortida ratificat pels Vint-i-set al novembre. Els diputats van presentar, al seu torn, una sèrie de propostes alternatives, però totes van ser rebutjades també.