Tercer en la línia successòria

Els misteriosos ganivets a l'aula del príncep Hisahito del Japó

La policia també investiga la suposada intrusió a la seva escola d'un home mentre el nen, de 12 anys, era fora de l'aula

47916531 60

47916531 60 / KOJI SASAHARA (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Efe

La policia japonesa investiga la troballa de dos ganivets a la classe del príncep Hisahito, de 12 anys i net de l’emperador Akihito, així com la suposada intrusió a la seva escola d’un home mentre ell era fora de l’aula, segons han informat avui els mitjans locals.

Els dos ganivets de cuina van aparèixer divendres a la taula pròxima on s’asseu Hisahito, tercer en la línia successòria al tron del Japó, mentre que aquell mateix dia les càmeres de seguretat del centre van captar imatges d’un home entrant l’escola.

La Policia Metropolitana de Tòquio està mirant d’identificar l’individu, segons la cadena estatal de televisió NHK, que també va informar que el succés va tenir lloc mentre l’aula era buida i Hisahito participava amb altres alumnes en una activitat escolar del centre d’estudis secundaris Ochanomizu Junior High School.

L’abdicació de l’emperador

L’incident es produeix dies abans que es formalitzil’abdicació de l’emperador del Japó, Akihito, prevista per al dia 30, així com l’ascensió al tron de Crisantem del seu fill i príncep hereu, Naruhito, que tindrà lloc l’1 de maig.

Notícies relacionades

Quan Naruhito es converteixi en nou emperador, el príncep Hisahito, únic net home de l’actual emperador, passarà a ocupar el segon lloc en la línia de successió.

Naruhito i Masako només tenen una filla, Aiko, de 17 anys, que no pot accedir al tron, ja que la normativa que regeix la Casa Imperial ho impedeix. 

Temes:

Japó