El drama de l'emigració

Almenys 20 veneçolans desapareixen al Carib a l'intentar arribar a Trinitat i Tobago

Unes dues vegades per setmana desenes de persones fugen de la crisi econòmica en pots informals des de l'estat Sucre cap a la propera illa caribenya que està a 100 quilòmetres de distància

zentauroepp47881964 belongins of patient s relatives  that are been treated at t190426110805

zentauroepp47881964 belongins of patient s relatives that are been treated at t190426110805 / YURI CORTEZ

1
Es llegeix en minuts
Efe

Almenys 20 persones estan desaparegudes pel naufragi d’una embarcació en la qual prop de 30 persones van sortir dimarts a la nit de l’estat veneçolà de Sucre (nord-est) rumb a Trinitat i Tobago. Una font del servei veneçolà de rescat, l’estatal Protecció Civil (PC), ha confirmat sota un estricte anonimat la desaparició del bot i ha explicat que les autoritats realitzen tasques de recerca al Mar Carib. La mateixa font s’ha negat a oferir més detalls sobre l’incident.

Per la seva banda, el diputat Robert Alcalá, natural de Sucre, ha assegurat que l’embarcació informal i rudimentària, coneguda col·loquialment com a 'peñero', va sortir des de la població de Güiria amb 26 persones a bord, tots majors d’edat. Del total de passatgers, sis ja han sigut rescatats per pescadors en les últimes 24 hores, segons ha explicat el legislador de l’oposició.

Mentrestant, mitjans locals assenyalen que l’embarcació transportava més de 30 passatgers quan va tenir un accident producte d’un fort onatge que va tombar el bot en un punt del Mar Carib conegut com a Boca de Drac.

Èxode massiu

Notícies relacionades

Els familiars dels viatgers, segons apunten els mitjans locals, van informar les autoritats perquè no van poder parlar amb ells durant hores.Alguns d’ells continuen al port de sortida esperant que les autoritats els donin alguna informació oficial.

Alcalá ha explicat que unes dues vegades per setmana desenes de veneçolans s’embarquen en bots informals des de l’estat de Sucre cap a la pròxima illa de Trintat, ubicada a menys de 100 quilòmetres de distància. Això, ha recalcat el diputat, forma part de l’èxode massiu de veneçolans que fugen de la crisi econòmica i en la qual va entrar el país petrolier sota el Govern de Nicolás Maduro. L’Organització de les Nacions Unides (ONU) estima que 3.7 milions de veneçolans han emigrat en els últims anys especialment a països pròxims.