contra el canvi climàtic

Detingudes 831 persones per la protesta ecologista a Londres

Fa dies que els activistes d''Extinction Rebellion' bloquegen carrers de la capital britànica exigint que l'Executiu declari l'estat d'emergència climàtica i ecològica i que redueixi les emissions de CO2 a zero per a l'any 2025

zentauroepp47840780 police officers arrest and carry away a climate change activ190421154048

zentauroepp47840780 police officers arrest and carry away a climate change activ190421154048 / NIKLAS HALLE N

1
Es llegeix en minuts
Efe

Fins ara han sigut detingudes 831 persones per la seva implicació en les protestes que el grup ecologista Extinction Rebellion (XR) duu a terme en diverses àrees de Londres des de dilluns passat, ha confirmat avui la policia britànica. En un comunicat, Scotland Yard va revelar a més que 42 individus han sigut acusats formalment d’algun càrrec.

L’organització, que ha comptat també amb la presència de famosos com l’actriu Emma Thompson o el grup musical Crystal Fighters, ha bloquejat des de fa set dies diverses zones freqüentades del centre de la capital –com el pont de Waterloo, Parliament Square, Oxford Circus i Mable Arch– per protestar contra la inacció del Govern davant el canvi climàtic.

La policia metropolitana ha assenyalat avui que uns activistes ques’havien enganxat amb goma d’enganxar a la part alta d’un camió en el pont de Waterloo ja havien sigut alliberats de manera segura durant la matinada. En la nota s’indica a més que ja s’han reobert les carreteres d’Oxford Circus i Piccadilly Circus, que continuaven tallades al trànsit plenes de tendes de campanya i activistes bloquejant el pas.

Emergència climàtica

El grup ha dut a terme també actes de protesta a l’aeroport londinenc de Heathrow, on una vintena de persones, moltes menors, es van instal·lar divendres passat al túnel que porta fins a les terminals 2 i 3.

Notícies relacionades

Dijous passat, tres ecologistes van ser acusats d’acte il·legal per haver bloquejat trens en una estació de Londres. Els activistes s’havien pujat a un tren de rodalies a l’estació de Canary Wharf, a l’est de la ciutat, com a part de les protestes.

Extinction Rebellion, que podria allargar la concentració fins a dues setmanes, vol que l’Executiu declari l’estat d’emergència climàtica i ecològica, redueixi les emissions de CO2 i creï una assemblea ciutadana per aforntar les decisions que afectin l’escalfament global.