Alerta en diversos centres educatius

Columbine: busquen una dona armada obsessionada amb el tiroteig a l'escola

La seva presència a Denver (EUA) ha provocat que una vintena de centres educatius activessin protocols

d4t5hosueaas2-h

d4t5hosueaas2-h

2
Es llegeix en minuts
Agencias

Les autoritats als EUA busquen una dona de Florida armada que consideren "extremadament perillosa" i "obsessionada" amb el tiroteig que va tenir lloc fa 20 anys a l’escola de Columbine, a Denver (Colorado), ciutat a la qual va viatjar aquest dilluns. 

L’agent al capdavant de l’FBI a Denver Dean Phillips va explicar en una roda de premsa aquest dimarts a la nit que hi ha en marxa un "gran dispositiu de recerca" per ubicar la dona, identificada com a Sol Pais, de 18 anys.

Pais, que el xèrif local ha considerat "extremadament perillosa", va viatjar aquest dilluns des de Florida, on resideix, fins a Denver.

A la seva arribada a la capital de Colorado va aconseguir amb un rifle i munició, segons les autoritats. Va viatjar a Colorado dilluns a la nit "i va fer amenaces a l’àrea metropolitana de Denver" va dir l’oficina de l’agutzil en una publicació a Facebook.

La seva presència a Denver va provocar que aquest dimarts que una vintena de centres educatius, inclòs Columbine, activessin protocols consistents en el bloqueig de les portes exteriors mentre les classes es mantenien amb normalitat.

Al final la jornada lectiva, els centres estaven sota protecció policial per a la sortida dels estudiants i, en alguns casos, no se’ls va permetre caminar fins a les seves vivendes, segons va informar ‘The Denver Post’.

Les autoritats encara no han decidit si les escoles obriran avui, dimecres.

L’oficina del xèrif del comtat de Jefferson, on Pais va ser vista per última vegada dilluns a la nit, va dir a Facebook que la dona "va realitzar amenaces", que no va especificar.

Dues dècades del tiroteig

Aquest cas té lloc quan falten pocs dies perquè es compleixi el 20è aniversari del tiroteig de Columbine, el 20 d’abril del 1999.

Notícies relacionades

A Columbine, convertit en exemple per a tirotejos escolars en els últims 20 anys, els estudiants Eric Harris i Dylan Klebold van assassinar 12 dels seus companys i un professor abans de suïcidar-se.

"Això obre una ferida, en especial en una setmana d’aniversari per a aquestes famílies més profundament impactades" pel tiroteig, va dir en la roda de premsa el xèrif del comtat de Jefferson, Jeff Shrader, que va reconèixer que les de Pais no són les primeres amenaces vinculades a Columbine des que va tenir lloc el succés.

Temes:

FBI