DETENCIÓ A LONDRES

Corbyn advoca per no entregar Assange als EUA

El líder laborista addueix que el fundador de Wikileaks va revelar les atrocitats nord-americanes a l'Iraq i l'Afganistan

assange car 1200

assange car 1200

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El líder britànic del’oposició laborista, Jeremy Corbyn, ha demanat que el fundador del portal Wikileaks, Julian Assange, detingut dijous a l’Ambaixada de l’Equador detinguta Londres, no sigui extradit als Estats Units.

"El Govern britànic s’hauria d’oposar a l’extradició de Julian Assange als EUA perquè va revelar proves de les atrocitats a l’Iraq i l’Afganistan", ha escrit Corbyn en el seu compte de Twitter.

Assange passa avui el seu primer dia en una presó britànica després que dijous al matí fos detingut a la legació diplomàtica equatoriana, on ha estat refugiat gairebé set anys, després que l’Equador li retirés la concessió d’asil.

L’arrest  respon a una petició d’extradició dels EUA per pirateria informàtica, així com al fet d’haver violat les condicions de llibertat condicional al Regne Unit el 2012. 

El dijous un tribunal britànic va declarar culpable Assange per no haver-se presentat davant la justícia fa set anys, quan havia de respondre per uns delictes sexuals suposadament comesos a Suècia.

Notícies relacionades

En paral·lel, el periodista australià haurà de comparèixer de nou el 2 de maig, davant del Tribunal de Magistrats de Westminster (Londres), a través de videoconferència des de la presó, per iniciar el procés sobre la seva extradició als Estats Units.

El 2010Wikileaksva divulgar més de 90.000 documents classificats relacionats amb accions militars nord-americanes a l’Afganistan i prop de 400.000 documents secrets sobre la guerra de l’Iraq. El mateix any va començar a airejar uns 250.000 cables diplomàtics provinents del Departament d’Estat dels EUA.