A L'AMBAIXADA DE L'EQUADOR A LONDRES

Torra i Puigdemont condemnen la detenció d'Assange i li agraeixen el seu suport a l'1-O

Rufián també es declara commocionat per l'arrest del periodista

zentauroepp41930688 file   in this feb  5  2016 file photo  wikileaks founder ju180206161640

zentauroepp41930688 file in this feb 5 2016 file photo wikileaks founder ju180206161640 / Kirsty Wigglesworth

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Barcelona

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha expressat aquest dijous el seu "recolzament i solidaritat" al fundador de Wikileaks Julian Assange, després que hagi sigut detingut a l’interior de l’ambaixada equatoriana de Londresdetingut , on es va refugiar el juny del 2012.

En un apunt a Twitter recollit per Europa Press, el president ha demanat respecte per la llibertat i en especial per la llibertat d’expressió, i ha destacat que aquestes llibertats “han de ser els pilars de la Unió Europea”.

També ha expressat la seva gratitud a Assange per "haver recolzat els catalans la tardor del 2017", en al·lusió als missatges que llavors va fer el fundador de Wikileaks de suport a l’1-O i contra les càrregues policials d’aquell dia.

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont també ha destacat el seu “afecte personal per aquesta situació injusta”, i ha demanat a la UE que protegeixi els drets fonamentals i doni empara a la llibertats.

Notícies relacionades

A més, s’ha declarat profundament commocionat per la detenció de l’activista i ha criticat que “els drets humans i especialment la llibertat d’expressió estan sent atacats una vegada més a Europa”.

Rufián també lamenta l’arrest

El candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya  per Barcelona per a les eleccions generals del 28-A, Gabriel Rufián, també ha lamentat la detenció d’Assange amb aquest tuit: