La increïble història d'un fals túnel de rentat de cotxes al Perú: no rentaven vehicles, cremaven cadàvers

Els veïns van denunciar l'activitat després de veure que cada dia arribaven al local almenys vuit cotxes de morts

ataudes

ataudes

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats municipals del districte de La Victoria de la ciutat de Lima (Perú) van topar aquest dimarts amb una sorpresa quan van entrar en un local de rentat de cotxes. L'establiment era la tapadora d'un crematori clandestí on els empleats no netejaven vehicles sinó que cremaven cadàvers.

"Efectivament hem clausurat el crematori clandestí, però no hi havia un cos, sí taüts i carrosses", va confirmar a Twitter la gerent de fiscalització de La Victoria, Susel Paredes, davant de les versions periodístiques que van indicar que en el moment de la intervenció s'estava incinerant un cos.

Agents de la policia municipal i de l'oficina de fiscalització de La Victoria van intervenir en un edifici situat a la Prolongación Lucanes, després que veïns denunciessin l'existència del crematori clandestí.

Segons mitjans locals, dins del local, que tenia un cartell de rentat d'automòbils però pertanyia a una empresa de serveis funeraris, es va trobar un forn crematori amb una xemeneia.

Els veïns van assenyalar que fins aquest lloc arribaven diàriament almenys vuit carrosses fúnebres, que s'estacionaven durant diverses hores en les pistes i vorals.

Paredes va considerar "molt greu" i "el súmmum" l'existència d'una instal·lació clandestina d'aquest tipus al seu districte.

Les autoritats de La Victoria van clausurar el local, que no comptava amb llicència de funcionament i provocava contaminació ambiental, mentre s'obria una investigació contra la funerària per haver infringit les normes legals que regulen el funcionament dels serveis de cremació.

Notícies relacionades

La municipalitat de La Victoria, un districte en què es troba la zona tèxtil més gran del Perú, coneguda com Gamarra, ha emprès una gran campanya de lluita contra la informalitat des que el gener passat va assumir l'alcaldia George Forsyth.

L'alcalde, que fins fa uns anys va ser porter del popular club de futbol Alianza Lima, ha desallotjat centenars de venedors informals de Gamarra i fa campanyes similars en altres zones d'aquest antic districte, pròxim al centre històric de Lima.

Temes:

Cadàvers Lima