Atemptat a Holanda

La policia holandesa deté un nou sospitós del tiroteig d'Utrecht

La fiscalia continua investigant si l'atac va tenir motivacions terroristes

netherlands shooting 64553-20dde

netherlands shooting 64553-20dde / Peter Dejong (AP)

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Una unitat de les forces d’intervenció especial va detenir un nou sospitós, un home de 40 anys, en relació amb el tiroteig ocorregut a la ciutat d’Utrecht, mentre que dos detinguts més van ser posats en llibertat.

En un comunicat, la fiscalia holandesa explica que el nou sospitós va ser detingut a casa seva, a Utrecht, tot i que encara s’està investigant "el seu paper" en el tiroteig que va deixar tres morts i cinc ferits.

El principal sospitós

Notícies relacionades

El principal sospitós de l’atac, el turc de 37 anys Gökmen Tanis, segueix retingut per les autoritats i està sent interrogat sobre els motius que el van portar a disparar contra els viatgers d’un tramvia a la zona oest d’Utrecht, mentre que els altres dos detinguts, dos germans de 23 i 27 anys, van ser posats en llibertat sense càrrecs. La fiscalia no ha descartat que l’atac tingui un mòbil terrorista, però també indaga sobre la possibilitat que l’acusat actués per motius "personals".

La fiscalia remarca que "no ha sigut possible establir la seva relació [la dels altres dos detinguts] amb el tiroteig i ja no són sospitosos en la investigació", que està en marxa per determinar quin va ser el motiu de l’atac.