ISLAMISME RADICAL

Una trentena de morts en un atemptat gihadista contra un hotel a Mogadiscio

El grup Al-Shabab ha reivindicat l'atac perpetrat a la capital de Somàlia

3970e1da-fcc2-47cc-887f-13acfc0f2de9-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts

Almenys 29 persones han mort i 80 han resultat ferides en un atac amb un camió bomba perpetrat pel grup gihadista Al-Shabab durant la passada nit a Mogadiscio, segons ha informat la policia somali.

El comandant de policia Abshir Isak ha assenyalat que l’atemptat tenia per objectiu l’hotel Maka Almukrama situat al cèntric i freqüentat carrer de la capital somali, on continuen les operacions de rescat de víctimes.

"Sabem que fins ara són 29 les víctimes mortals, la majoria civils, i que 80 estan ferides", segons una altra font policial, que ha afegit que no es descarta que les xifres augmentin durant les pròximes hores.

Gihadistes d’Al-Shabab

Després de l’explosió, que es va poder sentir a diversos quilòmetres de la zona i va causar molts danys materials en botigues i vehicles aparcats al carrer, es van sentir ràfegues de trets, van informar els mitjans locals. Efectius de les forces de seguretat es van desplaçar fins a la zona de l’atemptat i van llançar una operació contra els terroristes, que va durar fins a primera hora del matí, tot i que encara no n’han transcendit els resultats.

Els terroristes d’Al-Shabab van llançar dues bombes contra l’hotel –freqüentat per funcionaris – abans de retirar-se a un edifici adjacent, des d’on van disparar contra els soldats somalis que van intentar entrar.

L’atac és l’últim d’una sèrie d’atemptats a l’Àfrica Oriental executats per Al-Shabab després que les forces nord-americanes a Somàlia intensifiquessin els atacs aeris contra posicions del grup gihadista. 

L’organització terrorista somali Al-Shabab, vinculada a Al-Qaida des del 2012, combat contra les forces governamentals i ha llançat diversos atacs en els últims mesos contra objectius del Govern per tal d’instaurar un estat islàmic de tall wahhabita a Somàlia.

Notícies relacionades

 

Somàlia porta patint la violència i viu en un estat de caos des del 1991, quan va ser enderrocat el dictador Mohamed Siad Barre. El país es va quedar sense un Govern efectiu i en mans de milícies radicals islàmiques, senyors de la guerra i bandes delinqüents.

Temes:

Somàlia