LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ

El vídeo que va molestar Maduro: nois veneçolans menjant de les escombraries

L'equip del periodista Jorge Ramos, de la cadena Univisión, va ser detingut durant hores i el material, requisat

basura

basura

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La detenció arbitrària que va patir un equip de periodistes de la cadena Univisión per ordre de Nicolás Maduro va tenir com a desencadenant el vídeo d’un grup de nois veneçolans buscant aliments entre les escombraries. Els membres de l’equip de televisió van ser detinguts durant unes hores al palau presidencial i el material que va molestar el mandatari va ser confiscat.

No obstant, el vídeo que va emetre el periodista Jorge Ramos i que va veure el líder chavista durant una accidentada entrevista al palau de Miraflores, s’ha viralitzat ràpidament a les diverses xarxes socials.

A les imatges s’aprecia com tres joves busquen aliments d’un camió recol·lector de deixalles que recorre un barri de Caracas. 

"Tenim gana"

“Tenim gana”, és la primera resposta que un dels veneçolans dona a Ramos quan filma l’escena. “Ho fem [menjar de les escombraries] cada dia i ho faig per mi i pels meus fills”, respon un altre dels veneçolans que es diu Jesús, que demana que treguin del poder el president Maduro i manifesta que el sou que reben “no dona per a res”.

Jorge Ramos ha explicat que a Maduro no li van agradar ni les preguntes ni el vídeo. Per això, segons va detallar, ell i el seu equip van ser retinguts contra la seva voluntat durant més de dues hores al recinte presidencial. A més de confiscar-li tots els equips, Ramos va relatar en una trucada a Univisión que els van tancar en una cambra de seguretat, van apagar els llums i els van treure els mòbils.

“Teníem una entrevista amb el líder Nicolás Maduro i després d’aproximadament 17 minuts d’entrevista a ell no li van agradar les coses que li estàvem preguntant sobre la falta de democràcia a Veneçuela, sobre la tortura, els presos polítics i la crisi humanitària que s’està vivint", ha explicat el periodista.

Final de l’entrevista

Notícies relacionades

Maduro es va aixecar de l’entrevista després que li mostrés uns vídeos d’uns nois menjant de les escombraries. "Immediatament, un dels seus ministres, Jorge Rodríguez [Comunicació], va venir a dir-nos que l’entrevista no estava autoritzada i ens van confiscar tot l’equip", ha explicatRamos.

"No tenim res", es va lamentar el periodista, conegut a tota l’Amèrica Llatina, que es caracteritza per un estil incisiu que també li va causar problemes al seu dia amb el president dels EUA, Donald Trump, per les seves polítiques antiimmigrants.