Retinguts per més de dues hores

Maduro va alliberar periodistes d'Univision després de confiscar material

També es van quedar amb moltes "coses personals", va dir el periodista Jorge Ramos

venezuela jorge ramos 83832-71908

venezuela jorge ramos 83832-71908 / AP

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El directiu d’Univision Daniel Coronell va confirmar que Jorge Ramos i el seu equip de periodistes van ser "alliberats" després d’haver sigut retinguts per ordre de Nicolás Maduro al palau de Miraflores, on se’ls va confiscar material.

"Més confirmat: Estic parlant amb @jorgeramosnews. Ell i els altres membres de l’equip van ser alliberats. Els equips i el material de l’entrevista que no li va agradar a @NicolasMaduro van ser confiscats", va dir Coronell, president de la divisió d’informatius d’Univisión, en el seu compte de Twitter.

El periodista d’Univisión Jorge Ramos va confirmar que va estar retingut amb el seu equip durant més de dues hores després que Nicolás Maduro abandonés l’entrevista que li estaven fent perquè no li agradaven les preguntes.

"L’entrevista la tenen ells", va remarcar Ramos en les seves primeres declaracions després d’haver estat retingut al palau de Miraflores junt amb cinc productors i camerògrafs.

A més de confiscar-li tots els equips, Ramos va dir en una trucada a Univisión que els "van tancar en una sala de seguretat, van apagar els llums" i els "van arrencar els mòbils".

També es van quedar amb moltes "coses personals", va dir Ramos ja des de l’hotel de Caracas on s’allotgen.

Maduro es va molestar amb l’entrevista

Ramos va confirmar el que va dir per Univisión i el Sindicat de Treballadors de la Premsa de Veneçuela, tret del temps que van estar a Miraflores contra la seva voluntat, que s’havia dit que van ser cinc hores, però ell les va reduir a dues i mitja.

"Teníem una entrevista amb el líder Nicolás Maduro i després d’aproximadament 17 minuts d’entrevista a ell no li van agradar les coses que li estàvem preguntant sobre la falta de democràcia a Veneçuela, sobre la tortura, els presoners polítics i la crisi humanitària que s’està vivint", va relatar Univisión.

Maduro es va aixecar de l’entrevista després que li mostrés uns vídeos d’uns joves menjant de les escombraries.

Notícies relacionades

"Immediatament un dels seus ministres, Jorge Rodríguez [Comunicació], va venir a dir-nos que l’entrevista no estava autoritzada i ens van confiscar tot l’equip", va dir Ramos.

"No tenim res", es va lamentar el periodista, conegut a tota l’Amèrica Llatina, que es caracteritza per un estil incisiu que també li va causar problemes al seu dia amb el president dels Estats Units, Donald Trump, per les seves polítiques antiimmigrants.