GUERRA COMERCIAL

Trump ajorna l'augment d'aranzels a la Xina previst per a l'1 de març

El president dels EUA atribueix la seva decisió al progrés en les negociacions amb el gegant asiàtic

20190225 426658 trumpchinae 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha anunciat que ajornarà l’augment  delsaranzels articles xinesos programat per al pròxim 1 de març gràcies al progrés aconseguit en les negociacions amb Pequín, mentre ha afirmat que si continuen per aquest camí, és probable que arribi a un acord amb el president xinès, Xi Jinping.

"Com a resultat de les converses molt productives ajornaré l’augment de tarifes dels EUA programat per a l’1 de març", ha tuitejat Trump.

El líder nord-americà també ha assenyalat que s’ha produït un important progrés en les negociacions comercials amb la Xina sobre la propietat intel·lectual, l’agricultura, els serveis i les monedes, entre altres aspectes.

Citant els avenços aconseguits, el mandatari nord-americà ha anunciat que planeja celebrar una cimera amb el president xinès, Xi Jinping, a la seva mansió de Mar-a-Lago, a Florida, per arribar a un acord.

Setena ronda de negociacions

Del 21 al 22 de febrer Washington va acollir la setena ronda de les negociacions sinonord-americanes que busquen resoldre la disputa comercial entre els dos països.

Els Estats Units i la Xina, la primera i la segona economia del món, respectivament, es van embrancar en una guerra comercial des que Trump va anunciar el juny passat la imposició d’aranzels de 25% a productes xinesos per valor de 50.000 milions de dòlars a fi de reduir el dèficit comercial.

Des d’aleshores els dos països s’han imposat successives tandes recíproques d’aranzels. A començaments de desembre del 2018, al marge de la cimera del G-20 celebrada a l’Argentina, els líders dels Estats Units i la Xina van acordar una treva en la guerra comercial.

Notícies relacionades

Xi va prometre corregir el desequilibri important més productes agrícoles, energètics i industrials dels Estats Units.

Trump, per la seva part, va acordar suspendre els plans per augmentar els aranzels a productes xinesos per un valor de 200.000 milions de dòlars del 10% al 25% per aplanar el camí per a les negociacions amb Pequín, però va advertir que si aquests esforços no tenen èxit en un termini de tres mesos les tarifes seran establertes segons el planejat. El termini de la treva vençl’1 de març.