09 jul 2020

Anar al contingut

CONSEQÜÈNCIES DE LA GUERRA

Més de 100.000 nadons moren cada any pels conflictes armats

Un informe de Save the Children apunta a la fam, la falta d'higiene i d'accés a atenció mèdica

Agencias

Més de 100.000 nadons moren cada any pels conflictes armats

PETROS GIANNAKOURIS

Més de 100.000 nadons moren cada any com a resultat d’un conflicte armat, segons conclou un informe de l’oenagé Save the Children publicat divendres a Alemanya. Segons l’oenagé, almenys 550.000 nens van morir entre el 2013 i el 2017 als deu països més afectats per les guerres, a causa de la fam, la falta d’higiene o l’accés a l’atenció mèdica.

En comparació, aproximadament 175.000 combatents van morir en el mateix període als països estudiats: l’Afganistan, el Iemen, Sudan del Sud, la República Centreafricana, la República Democràtica del Congo (RDC), Síria, l’Iraq, Mali, Nigèria i Somàlia.

"Tots els dies, els nens són atacats perquè els grups armats i les forces militars no respecten les lleis ni els tractats internacionals. Des de l’ús d’armes químiques fins a la violació com a arma de guerra, es cometen crims de guerra a tots els països", ha assegurat Helle Thorning-Schmidt, representant de Save the Children.

Uns 420 milions de nens –el 18% de tots els nens del món– vivien en àrees afectades per conflictes el 2017, 30 milions més que l’any anterior. Entre les recomanacions per als governs i els grups armats, l’oenagé demana als contendents que es comprometin a no reclutar combatents menors de 18 anys i que evitin l’ús d’armes explosives en àrees poblades.