CORRUPCIÓ

Desapareixen 300 cotxes d'alta gamma comprats per Papua Nova Guinea per a una cimera econòmica

L'oenagé Transparència Internacional assegura que han sigut entregats a funcionaris en lloc de ser venuts

zentauroepp46934823 coches papua190213102926

zentauroepp46934823 coches papua190213102926 / STRINGER

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

Prop de 300 vehicles d’alta gamma que van ser enviats a Papua Nova Guinea per a la cimera del Fòrum de Cooperació Econòmica Àsia Pacífic (APEC) han desaparegut, segons ha anunciat l’oenagé Transparència Internacional (TI) que ha demanat el Govern papú que els torni.

"[Els vehicles] han de ser tornats", va dir a Efe el president de l’organització a Papua, Lawrence Stephens, que es va mostrar "molt escèptic" davant de la desaparició dels vehicles.

El Govern de Papua Nova Guinea va importar centenars de vehicles, inclosos 40 Maseratis i tres Bentleys, per traslladar les autoritats i funcionaris que van participar en la cimera del Fòrum de Cooperació Econòmica Àsia Pacífic (AEPC) que es va celebrar el novembre a Port Moresby.

Els Maseratis i els Bentleys han sigut recuperats, però 284 dels vehicles que van ser entregats a diferents funcionaris del país no han sigut tornats, segons les autoritats locals. "És incomprensible que s’hagin donat els vehicles sense prendre cap registre", va afegir el representant de TI al país. Stephens va recordar que quan la compra d’aquests vehicles va ser anunciada, les autoritats de Papua van assegurar que eren "necessaris" i que serien venuts posteriorment, la qual cosa va generar "una gran sospita des del principi".

Luxe en un país pobre

La compra dels vehicles de luxe va provocar una sèrie de protestes en aquest país de 8,2 milions d’habitants, el 40% dels quals viuen per sota del llindar de la pobresa.

Notícies relacionades

"A Papua Nova Guinea hi ha pobresa, però no hi ha excusa per al robatori [...] Els diners d’aquests vehicles desapareguts podrien ser utilitzats per a projectes de salut i educació", va emfatitzar Stephens.

Papua Nova Guineapaís del Pacífic Sud que es va independitzar d’Austràlia el 1975, té una llarga història d’intrigues polítiques, corrupció i conflictes.