DE BORIS JOHNSON

Trobada l'estratègia 'tory' per a un 'brexit' sense acord en una paperera

lainz44225709 files  in this file photo taken on june 12  2018 britain s f180709161911

lainz44225709 files in this file photo taken on june 12 2018 britain s f180709161911 / DANIEL LEAL-OLIVAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Unes 70 pàgines de notes de Boris Johnson, l’exalcalde de Londres i un dels pilars dels conservadors britànics, han sigut trobats en una paperera d’una gasolinera de Londres i revelen que no hi ha estratègia en cas que es produís un ‘brexit’ sense acord amb la Unió Europea, segons publica el DailyMail. 

Els documents evidencien també que aquest extrem es produeixi pel rebuig del Parlament –la situació actual– el pla dels consellers de la primera ministra, Theresa May, és convocar un nou referèndum. I citen el paper de Julian Smith, que s’estaria encarregant de planificar-lo.

Les notes, algunes manuscrites i altres part de documents oficials, van ser recollides de terra i llençades a les escombraries per un client de la gasolinera, després que Johnson pagués amb presses quan anava amb cotxe amb la que se suposa és la seva nova parella, Carrie Symonds, segons el diari. 

Notícies relacionades

Una altra persona les va recollir i les va enviar al DailyMail. Johnson, quan els reporters li van comunicar la troballa, va replicar: “Ara que els diaris són plens d’escombraries, el DailyMail remena les escombraries”, a més de negar el contingut.

Entre les anotacions figura una que esgrimeix com a argument en favor de la sortida del Regne Unit de la UE la pretensió comunitària de prohibir el gust de gambes dels snacks.