VÍCTIMA DEL MÈDIUM EMPRESONAT

Se suïcida a Barcelona l'activista que va denunciar el guru brasiler

El mèdium, en presó preventiva, està acusat d'abusos sexuals i tràfic de nadons

Sabrina Bittencourt, que vivia a la capital catalana, va deixar una carta de comiat

BRA50  GOIANIA  BRASIL   15 12 2018 - Fotografia cedida por el periodico digital Metropole que muestra al medium brasileno Joao Teixeira de Faria  conocido como Joao de Deus  quien se entrego hoy a la Policia para cumplir con la orden de prision preventiva decretada desde el viernes por los supuestos abusos sexuales cometidos contra cientos de mujeres  informaron fuentes oficiales  El curandero  de 76 anos  se entrego en la tarde de este domingo en las proximidades de Abadiania  la localidad en el interior del central estado de Goias donde se establecio para recibir a sus seguidores y realizar  cirugias psiquicas  EFE Igo Estrela Metropole SOLO USO EDITORIAL

BRA50 GOIANIA BRASIL 15 12 2018 - Fotografia cedida por el periodico digital Metropole que muestra al medium brasileno Joao Teixeira de Faria conocido como Joao de Deus quien se entrego hoy a la Policia para cumplir con la orden de prision preventiva decretada desde el viernes por los supuestos abusos sexuales cometidos contra cientos de mujeres informaron fuentes oficiales El curandero de 76 anos se entrego en la tarde de este domingo en las proximidades de Abadiania la localidad en el interior del central estado de Goias donde se establecio para recibir a sus seguidores y realizar cirugias psiquicas EFE Igo Estrela Metropole SOLO USO EDITORIAL / IGO ESTRELA (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Efe

L’activista brasilera de drets humans Sabrina Bittencourt, que va denunciar el mèdium i líder religiós conegut com a Joao de Deuspor per abusar de centenars de dones i per tràfic de nadons, ha mort al seu domicili de Barcelona, va informar aquest diumenge a través d’un comunicat l’oenagé Víctimas Unidas. En una carta de comiat, va assenyalar que havia decidit "treure’s la vida" i explicava les seves raons.

En la nota, divulgada aquest diumenge al Brasil, l’oenagé, que ofereix recolzament a les víctimes d’agressions sexuals, va afirmar que Bittencourt es va suïcidar la nit d’aquest dissabte a Barcelona, ciutat en la qual vivia. 

Bittencourt, de 38 anys, va ser una de les principals responsables d’entregar a les autoritats del Brasil les primeres denúncies contra el mèdium, que està en presó preventiva.

L’activista, que era membre de Partners of the Americas i d’altres organismes humanitaris, va denunciar fa unes setmanes, a més, que el líder religiós mantenia una xarxa de tràfic internacional de nadons, presumptament operativa des de fa uns 20 anys i venia els nens als Estats UnitsEuropa i Austràlia.

Dissabte a la nit, Bittencourt va publicar un missatge en el seu compte de Facebook, que després va ser esborrat, en el qual va afirmar que "totes les proves" i "evidències" estaven "entregades" o "arribaran a les mans correctes".

"Perdoneu per no aguantar"

"Marielle, m’uneixo a tu. Jo vaig fer el que vaig poder, fins on vaig poder. El meu amor serà etern a tots vosaltres. Perdoneu per no aguantar, fills meus” va escriure l’activista, en al·lusió a la regidora Marielle Franco, assassinada a trets l’any passat a Rio de Janeiro. "Torno al buit i deixo la meva essència en pau. Als meus amics, estimades i amants, ¡ens trobarem un dia! Sentiu el meu amor incondicional a través del temps i de l’espai. Sí i final", va concloure.

També a través de Facebook, un dels tres fills de l’activista, Grabriel Baum, va afirmar que la seva mare "va passar tot l’any" preparant-se" i va fer "més de 300 vídeos amb totes les instruccions". "Ho va deixar tot amb proves, organitzat, hi ha un paquet de cartes", va apuntar. I va afegir que Bittencourt no volia morir en mans de "les bandes" ni de càncer. "La meva mare ho va fer per evitar que ens matessin", va assenyalar.

"La lluita de Sabrina mai serà oblidada i seguirem, amb la mateixa força, defensant les minories, principalment les dones que són víctimes diàries del masclisme", van expressar la presidenta de l’oenagé, Maria do Carmo Santos, i la seva fundadora, Vana Lopes, en la nota.

Bittencourt va patir diverses agressions sexuals per part d’integrants de l’església que freqüentava, cosa que la va motivar a dedicar la seva vida al recolzament de víctimes d’abús i a desemmascarar líders religiosos, segons va explicar la mateixa activista en un article publicat en una revista brasilera.

Suposats dots curatius

Notícies relacionades

El mèdium i líder religiós, de 76 anys i el veritable nom del qual és Joao Teixeira de Faria, va guanyar fama al Brasil i al món gràcies als seus suposats dots curatius, els seus "miracles" i les seves "cirurgies psíquiques". Al desembre, arran d’una primera dotzena de denúncies, les autoritats van obtenir testimonis d’unes 550 dones brasileres i d’altres països que van dir que havien sigut violades o assetjades pel mèdium.

Dissabte passat, un dels fills del mèdium, Sandro Teixeira Oliveira, va ser detingut per la Policia acusat de "coacció de testimonis" en el curs de les investigacions contra el seu pare.