SETGE AL PRESIDENT

Detingut un excol·laborador de Trump vinculat al 'Russiagate'

Roger Stone està acusat pel fiscal especial encarregat d'investigar la trama russa

zentauroepp46698267 roger stone190125131744

zentauroepp46698267 roger stone190125131744 / JIM LO SCALZO

1
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia
Ricardo Mir de Francia

Periodista

ver +

Roger Stone, excol·laborador del president dels EUA, Donald Trump, ha sigut detingut per l’FBI a la seva casa de Fort Lauderdale, a Florida, acusat pel fiscal especial Robert Mueller, encarregat d’investigar la trama russa sobre les ingerències de Moscou en la campanya electoral del 2016 que va portar Trump a la Casa Blanca.

El detingut està acusat d’un presumpte delicte d’obstrucció d’un procediment oficial, cinc delictes més de declaracions falses i per un càrrec de manipulació de testimonis, segons el Departament de Justícia.

Els agents van inspeccionar la casa, a la qual van accedir després que el mateix excol·laborador de Trump obrís la porta, va informar la CNN. Està previst que avui mateix comparegui davant la justícia.

Stone va treballar breument com a assessor de Trump durant la campanya presidencial, tot i que va continuar oferint-li els seus serveis de manera informal després de deixar-la el 2015, segons diversos mitjans.

Notícies relacionades

El passat 3 de desembre, Trump va lloar a Twitter que Stone anunciés que no testificaria en la causa. “Mai testificaré contra Trump”. Aquesta declaració la va fer fa poc, bàsicament dient que mai serà forçat a inventar-se mentides i històries sobre el president Trump per un fiscal que va per lliure i està fora de control. “¡És bo saber que alguna gent encara té coratge!”, va escriure el mandatari.

Segons ‘The New York Times’, Stone és un col·laborador des de fa molt temps de Trump, que ha passat dècades manejant els fils de la política per influir en diverses campanyes electorals nord-americanes.