'RUSIAGATE'

Cohen, exadvocat de Trump, posposa indefinidament el seu testimoni voluntari davant del Congrés

Al·lega que ell i la seva família se senten "amenaçats" pel president

Un comitè del Senat li ha entregat una citació perquè declari

trump-cohen

trump-cohen

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain

Michael Cohen,l’exadvocat de Donald Trump que al desembre va ser condemnat a tres anys de presó després de declarar-se culpable en els casos oberts en contra seu per lainvestigació del fiscal especial Robert Mueller sobre el 'Rusiagate', ha posposat indefinidament una compareixença davant la Cambra baixa del Congrés, que estava prevista per al 7 de febrer i havia desencadenat enorme expectació.

L’advocat de Cohen va anunciar la decisió dimecres i la va argumentar en els atacs verbals i les “amenaces” que el president i el seu actual advocat, l’exalcalde novaiorquès Rudy Giuliani, han llançat contra Cohen i la seva família. Dijous, no obstant, el comitè d’Intel·ligència del Senat li ha entregat una citació per acudir a testificar, una compareixença que en aquest cas se celebraria a porta tancada.

Notícies relacionades

Cohen, que entrarà a la presó al març, va prometre una narració “completa i detallada”de la seva feina per a Trump. La vegada anterior que va parlar davant de les càmeres va mentir sobre aquesta feina, un dels càrrecs que li va imputar Mueller. En concret, va dir que les negociacions amb Rússia per construir una torre Trump a Moscou van acabar el gener del 2016 quan en realitat van continuar almenys fins al juny d’aquell any, quan Trump ja tenia pràcticament assegurada la nominació presidencial del Partit Republicà. Precisament va mentir davant del comitè del Senat que ara l’ha citat perquè pugui corregir la declaració. 

Trump, que fa mesos que ataca Cohen i va arribar a anomenar-lo“rata”,recentment va suggerir en un tuit i una entrevista amb Fox que s’hauria d’investigar el sogre del seu antic advocat. El president no va detallar per quins suposats crims. Els demòcrates han denunciat els atacs de Trump com“tàctiques de manual de màfia”d’intimidació.