Càritas es queda sense les monedes llançades a la Fontana di Trevi de Roma

A partir d'abril serà l'ajuntament el que gestioni aquests fons per a projectes socials i per mantenir el patrimoni cultural

zentauroepp15558228 trevi190113120922

zentauroepp15558228 trevi190113120922 / XAVIER JUBIERRE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La llegenda diu que si llances una moneda d’esquena a la Fontana di Trevi t’assegures tornar a Roma, tot i que no sempre és fàcil ni còmode, ja que aquest és un dels enclavaments turístics més massificats del món. Potser per això diàriament són milers les monedes que acaben en la font més famosa de la capital italiana, que a l’any representa ni més ni menys que un milió i mig d’euros, segons xifres del 2018. Una quantitat que anava a Càritas des de l’any 2001, per voluntat de l’alcalde Walter Veltroni, i que es destinava per a finalitats socials de què es beneficiaven, principalment, els pobres de la capital italiana.

Notícies relacionades

Anava, perquè l’actual corporació municipal, presidida per l’alcaldessa Virginia Raggi, del Moviment 5 Estrelles, va obrir l’octubre del 2017 un procés de reflexió sobre la destinació dels diners recaptats i va arribar a la conclusió que hauria de ser el municipi qui s’encarregués d’aquesta gestió per a projectes socials i mantenir el patrimoni cultural. 

Davant de la polèmica desencadenada a Roma davant de la possibilitat que Càritas deixés de rebre aquests diners, l’ajuntament va ajornar la decisió fins a finals del 2018. Finalitzada la nova pròrroga, el municipi va anunciar que finalment la mesura tiraria endavant i que serà una empresa municipal la que s’encarregui de l’administració d’aquests diners. Aquesta mesura, que deixarà a Càritas Diocesana de Roma sense una part important dels seus fons, entrarà en vigor l’1 d’abril del 2019.

Temes:

Pobresa Roma