DENÚNCIA INTERNACIONAL

Una jove saudita que fuig de la seva família, retinguda a l'aeroport de Bangkok

La dona, de 18 anys, demana asil a Austràlia per fugir d'un matrimoni obligat

joven

joven

2
Es llegeix en minuts

Una jove saudita de 18 anys que fuig de la seva família es troba retinguda a l’aeroport Suvarnabhumi de Bangkok, on va fer escala de camí d’Austràlia, va informar aquest diumenge l’organització humanitària Human Right Watch. “(...) Rahaf Mohammed Al-Qunun es troba retinguda a l’aeroport de Bangkok, el seu passaport ha sigut confiscat per les autoritats de l’Aràbia Saudita el que li impedeix viatjar a Austràlia. Ella busca asil, tem que la matin si torna a Riad”, va assenyalar en el seu compte de Twitter Phil Robertson, subdirector d’Àsia d’Human Rights Watch.

Segons va relatar la mateixa jove, ella compta amb visat d’Austràlia però el seu passaport va ser requisat per un diplomàtic saudita quan va baixar de l’avió. La dona va denunciar aquest dissabte en el seu compte de Twitter que havia sigut detinguda a l’habitació d’un hotel de l’aeroport i que serà obligada a tornar al seu país.

Mohammed Al-Qunun va compartir a més la seva foto i una còpia del seu passaport a la xarxa social i va apuntar: “Perquè no tinc res a perdre compartiré el meu nom real i tota la meva informació”. El policia tailandès Maj Gen Surachate va dir a la BBC que la jove saudita s’escapa d’un matrimoni.

Aquesta mateixa font va assegurar que Mohammed Al-Qunun no té visat per entrar a Tailàndia per la qual cosa és en procés de repatriació en la mateixa aerolínia amb la que va viatjar Bangkok, Kuwait Airlines.

El novembre passat la policia tailandesa va detenir el futbolista de Bahrain Hakeem al-Araibi a la seva arribada a Bangkok malgrat residir com a refugiat a Austràlia i la justícia ha iniciat un procés d’extradició. Hakeem, que juga a l’equip regional australià de futbol Pascole Vale, va arribar el 27 de novembre a Bangkok procedent de Melbourne juntament amb la seva dona per passar uns dies de vacances quan va ser retingut a l’aeroport.

Notícies relacionades

Les autoritats australianes van atorgar el 2017 l’estatus de refugiat i un visat intemporal al futbolista, que va ser membre de l’equip nacional de Bahrain i que havia arribat al país oceànic el 2014 fugint després que el condemnessin en rebel·lia a deu anys de presó per danys en una comissaria.

Tailàndia no és signatària de la Convenció dels Refugiats de l’ONU de 1951 i ha sigut criticada per enviar refugiats i sol·licitants d’asil a països on s’enfronten a persecució i fins i tot a tortura.