ACCIÓ DELIBERADA

Vuit ferits a Tòquio per un atropellament massiu la Nit de Cap d'Any

El conductor sembla que va afirmar que volia cometre un "atac terrorista" en represàlia "contra el sistema de pena de mort"

nvt5tg4lvv1lzhb2gota051100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Almenys vuit persones van resultar ferides a Tòquio, el Japó, aquest dimarts 1 de gener –just després de donar la benvinguda al 2019– a l’irrompre en una zona per a vianants un vehicle conduït per un noi que va dir actuava deliberadament en protesta contra la pena de mort, ha informat la cadena pública de televisió NHK.

El subjecte va ser identificat com a Kazuhiro Kusakabe, de 21 anys, i conduïa un automòbil llogat a la ciutat d’Osaka i amb el qual va entrar en un carrer del sector toquiota de Shibuya tancat al trànsit per les celebracions de Cap d’Any.

D’acord amb la NHK, una de les víctimes, un universitari de 19 anys, està en situació crítica. Entre els lesionats hi ha adolescents.

Celebració de la Nit de Cap d’Any

Shibuya és un sector de Tòquio on solen anar molts japonesos per a les celebracions de Cap d’Any. Els fets es van produir 10 minuts després de la mitjanit.

Després de l’atropellament múltiple, el responsable va intentar escapar-se, però va ser detingut posteriorment per la policia.

Segons la NHK, el noi va dir a la policia que havia arribat a Tòquio des d’Osaka per cometre un "atac terrorista" en represàlia "contra el sistema de pena de mort", sense detallar cap execució especial.

Notícies relacionades

El 2018 hi va haver quinze persones que van ser executades al Japó. Tretze d’aquestes, integrants de la secta Veritat Suprema, havien rebut la pena capital per la seva responsabilitat en l’atac amb gas sarín al metro de Tòquio del 1995.

Segons l’agència local Kyodo, a més dels vuit atropellats, una persona més va resultar ferida lleu al ser colpejada pel conductor del vehicle quan sortia de l’automòbil.

Temes:

Tòquio