Desastre natural

Indonèsia eleva a 429 els morts en el tsunami i manté l'alerta

Hi ha almenys 154 persones desaparegudes a causa del desastre que va causar, a més, uns 1.500 ferits

A car is seen among ruins after a tsunami hit Carita beach in Pandeglang  Banten province  Indonesia  December 23  2018  REUTERS Adi Kurniawan TPX IMAGES OF THE DAY

A car is seen among ruins after a tsunami hit Carita beach in Pandeglang Banten province Indonesia December 23 2018 REUTERS Adi Kurniawan TPX IMAGES OF THE DAY / STAFF (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Efe

Les autoritats d’Indonèsia van elevar aquest dimarts a 429 el nombre de morts en el tsunami que va colpejar dissabte el litoral de l’estret de la Sonda, on els equips de rescat segueixen la recerca de més víctimes i es manté l’alerta.

El portaveu de l’Agència Nacional de Gestió de Desastres (BNPB), Sutopo Purwo Nugroho, va dir en roda de premsa que també hi ha almenys 154 persones desaparegudes a causa del desastre que va causar a més uns 1.500 ferits.

El tsunami va colpejar la costa oest de l’illa de Java i de l’extrem sud de l’illa de Sumatra, on les fortes pluges dificulten les tasques dels equips de rescat, que busquen entre la runa al llarg d’uns 100 quilòmetres de litoral. 

Alerta de tsunamis

Les autoritats atribueixen el sisme submarí que va arribar a les platges sense activar les alarmes a la caiguda de part de l’illa que forma el volcà Anak Krakatau, situat a l’estret de la Sonda, a causa d’una forta erupció. 

Notícies relacionades

L’Agència Nacional de Gestió de Desastres (BNPB) va assenyalar que Indonèsia no té sistemes d’alerta de tsunamis provocats per un volcà i que les boies col·locades per detectar una sobtada pujada de les onades no funcionen des del 2012 per culpa del vandalisme, la falta de manteniment i de fons.

Indonèsia s’assenta sobre el Cinturó de Foc del Pacífic, una zona de gran activitat sísmica i volcànica que és sacsejada a l’any per uns 7.000 tremolors, la majoria moderats.