ATAC AMB COTXE BOMBA

Atemptat suïcida contra el Ministeri d'Afers Estrangers libi

Diverses fonts asseguren que han mort almenys tres funcionaris de la legació diplomàtica

undefined46357177 a picture taken on december 25  2018 shows a firetruck at th181225111300

undefined46357177 a picture taken on december 25 2018 shows a firetruck at th181225111300 / MAHMUD TURKIA

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Un grup de terroristes suïcides han fet aquest dimarts un atac contra la seu del Ministeri d’Afers Estrangers libi a Trípoli, segons ha informat el canal Sky News Arabia, que cita una font del ministeri.

Almenys un dels atacants –alguns testimonis asseguren que han sigut almenys tres– ha mort al fer detonar la seva càrrega explosiva i un segon ha mort per un tret.

Les imatges publicades a la xarxa social Twitter pel diari 'The Libya Observer' mostren una columna de fum negre emergint de l’edifici, diversos vehicles a l’escena de la suposada explosió del cotxe bomba, un d’ells en flames, i un bomber ruixant un dels automòbils amb la mànega.

Fonts de seguretat citades pel diari diuen que l’atac l’han dut a terme tres individus.

Més tard, 'The Libya Observer' ha informat en el seu compte de Twitter que tres empleats del ministeri han mort en l’atac.

Notícies relacionades

Líbia continua sumida en una crisi des que l’enderrocament del seu líder històric, Moammar al-Gaddafi, el 2011 derivés en una dualitat de poders, xocs entre grups rivals, proliferació de grups gihadistes i màfies que trafiquen amb migrants il·legals de l’Àfrica a Europa.

L’Exèrcit d’Alliberament Nacional Libi, al comandament del mariscal Khalifa Haftar, actua a l’est del país i es nega a reconèixer el Govern d’Unitat Nacional, de Fayez al-Sarraj, establert a Trípoli i reconegut com a legítim pel Consell de Seguretat de l’ONU.

Temes:

Líbia