02 juny 2020

Anar al contingut

CONFLICTES DIPLOMÀTICS

Huawei nega que espiï per a Pequín en ple llançament del 5G a Occident

"No hi ha evidència que estiguem amenaçant la seguretat nacional de cap país", afirma el director executiu de la companyia

El Periódico

Huawei nega que espiï per a Pequín en ple llançament del 5G a Occident

THOMAS PETER

El gegant xinès Huawei ha rebutjat qualsevol vincle amb els serveis d’intel·ligència de Pequín, en un moment en què el proveïdor d’equips i infraestructures de telecomunicacions s’enfronta a una onada de llançaments dels seus equips 5G a Occident.

"No hi ha evidència que Huawei estigui amenaçant la seguretat nacional de cap país", ha dit Ken Hu, CEO de la companyia, en una conferència de premsa a la seu del grup a Shenzhen, sud de la Xina.

La companyia està experimentant un difícil 2018. Els Estats Units, preocupats pel progrés de la Xina en el sector tecnològic, estan provant de dissuadir els seus aliats d’utilitzar l’equip del grup xinès. I el Canadà va arrestar, per ordre dels EUA, Meng Wanzhou,  la seva directora financera i filla del fundador de la companyia. Meng està ara en llibertat sota fiança. 

Rebuig

Huawei ha hagut d’enfrontar en els últims mesos el rebuig del seu equipament per part dels governs dels Estats Units, Austràlia, Nova Zelanda, el Regne Unit, França i Alemanya.

A aquesta llista s’hi va afegir dilluns la República Txeca, l’agència de seguretat de la informació i ciberseguretat de la qual va considerar que el software i el hardware del grup xinès representaven una amenaça per a la seva seguretat nacional.