Sense el de literatura

L'entrega dels Nobel 2018, en directe

El rei de Suècia presideix avui l'entrega dels Nobels sense premi de literatura

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Carlos Gustavo de Suècia entregarà avui a Estocolm els Premis Nobel, en una cerimònia en què no hi haurà guanyador de literatura. Caldrà esperar el 2019 perquè l’Acadèmia Sueca es recompongui de l’escàndol d’abusos sexuals i filtracions que la va portar a retardar aquest guardó, així que l’any que ve hi haurà dos Nobel de literatura.

La cerimònia començarà a les 16.30, hora local (15.30 GMT), a l’escenari de la Sala de Concerts d’Estocolm, i allà el monarca farà entrega de la medalla, el diploma i el certificat monetari de 9 milions de corones sueques (1,02 milions de dòlars / 880.000 euros) als nous Nobel de medicina, física, química i economia.

Notícies relacionades

La física Donna Strickland i la química Frances Arnold centraran totes les mirades, ja que feia gairebé una dècada que no es premiava alhora dues dones en categories científiques. El premi Nobel de la pau es lliurarà a Nadia Murad i Denis Mukwege a les 12 hores (GMT). Srickland rebrà el guardó de física junt amb Gerard Mourou. En medicina, James Allison i Tasuku Honjo destaquen pels seus avenços en immunoteràpia, i en Economia es premia William Nordhaus i Paul Romer. 

La web d’El Periódico informarà en directe sobre l’entrega dels guardons.