FLUX MIGRATORI

El vaixell 'Aquarius' deixa de rescatar immigrants pels constants obstacles

L'oenagé francesa denuncia "l'acarnissament d'una campanya política, judicial i administrativa"

zentauroepp43716926 a handout picture taken on june 11  2018 and released by the180612190715

zentauroepp43716926 a handout picture taken on june 11 2018 and released by the180612190715 / KARPOV

1
Es llegeix en minuts

SOS Méditerranée i Metges sense Fronteres (MSF) renuncien a continuar contractant l’'Aquarius' per realitzar rescats d’immigrants al Mediterrani davant dels constants obstacles que han afrontat tant l’embarcació com la seva tripulació. L’oenagé francesa busca una altra embarcació amb què reprendre la seva tasca.

SOS Méditerranée va recordar que, en els 34 mesos de missió, l’'Aquarius' ha prestat assistència a "prop de 30.000 persones" i va remarcar que continua "plenament compromesa" per tornar al mar "a començaments del 2019". En concret –va afegir un portaveu– explora "activament les opcions per a un nou vaixell i un nou pavelló i estudia amb serietat totes les propostes d’armadors que li permetin continuar la seva missió de salvament".

L’oenagé  considera que la culpa que faci dos mesos que l’'Aquarius' estigui amarrat al port de Marsella (sud-est de França) sense poder realitzar missions de rescat és "l’acarnissament d’una campanya política, judicial i administrativa".

Notícies relacionades

En aquells dos mesos, per "múltiples pressions polítiques" se li ha retirat primer la bandera de Gibraltar i després la de Panamà amb les quals havia navegat, i ara ha de defensar-se d’al·legacions d’haver-se dedicat a una activitat criminal, "acusacions desproporcionades i sense fonament".

Des de començaments d’any, "més de 2.100 persones" han mort al Mediterrani i moltes han sigut interceptades pelsguardacostes  de Líbia, "que estan avalats per la Unió Europea".