REACCIÓ BRITÀNICA

May avisa Sánchez que no cedirà amb Gibraltar

La primera ministra britànica afirma que la declaració del 'brexit' compleix el referèndum del 2016

atlas-20181122-el-acuerdo-entre-reino-unido-y-la-ue-no-menciona-al-pen / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La primera ministra britànica, Theresa May, ha confiat aquest dijous a arribar a un acord diumenge sobre el 'brexit' que afecti "tota la família del Regne Unit, incloent-hi Gibraltar." Així ho ha assegurat en una breu declaració davant de la residència oficial del número 10 de Downing Street, en la qual ha admès la seva conversa telefònica amb Pedro Sánchez sobre la situació del Penyal.

Tot i així, la primera ministra britànica ha assegurat que protegirà la "sobirania britànica" de Gibraltar durant les negociacions sobre la futura relació entre el Regne Unit i la Unió Europea (UE). May, que va parlar ahir a la nit amb el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va dir al Parlament britànic que va ser "absolutament clara" amb ell, al traslladar-li que "la sobirania britànica de Gibraltar serà protegida" i que "la futura relació [amb la UE] ha de funcionar per a tota la família del Regne Unit". 

May s’ha mostrat esperançada amb les possibilitats d’arribar a un acord en la cimera de diumenge vinent, 25 de novembre. "Els britànics volen que això es resolgui. Tenim un bon acord per a un futur més brillant, està al nostre abast i estic decidida a aconseguir-ho", ha afegit.

Notícies relacionades

Segons el seu parer, la declaració del 'brexit' aconseguida amb la Comissió Europea és l’"adequada" per al Regne Unit, al complir la voluntat expressada pels votants en el referèndum del 2016.

La Unió Europea i el Regne Unit han arribat a un principi d’acord sobre la declaració política del 'brexit' que ara han de revisar els 27 estats membre. Espanya ha amenaçat de votar-hi en contra perquè no inclou referències explícites sobre la situació de Gibraltar que li garanteixin poder de vot.