PROBLEMA DE SEGURETAT

Un motí en una presó del Tadjikistan acaba amb 25 morts i 6 ferits

Fonts policials confirmen que dos dels morts eren agents de la policia

Alguns reus han escapat aprofitant el caos

zentauroepp189022 a russian border guard observes the tajik afghan border at t181108135325

zentauroepp189022 a russian border guard observes the tajik afghan border at t181108135325 / MAXIM MARMUR

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un motí en una presó d’alta seguretat del Tadjikistan que va començar ahir a la nit ha ocasionat més de 25 morts i sis ferits, segons han informat a Efe fonts de seguretat de la república centreasiàtica. 

"Hi van morir dos guàrdies i sis més van resultar ferits i ara es troben hospitalitzats sense que la seva vida corri perill", ha afirmat un portaveu de les forces de seguretat locals a l’agència RIA Nóvosti. La font ha afegit que el nombre de morts entre els interns de la presó ascendeix a "unes 25 persones". 

El motí va tenir lloc dimecres a la nit en una presó de Khujand, la segona ciutat del Tadjikistan, ubicada a la part nord del país. 

Distracció del guàrdia

Notícies relacionades

Segons les informacions preliminars, un dels reus va arrabassar l’arma a un guàrdia i va començar a disparar a altres agents. Seguidament, s’hi van afegir altres reclusos amb armes blanques que ben aviat van prendre el control d’un dels pavellons de la presó. Per sufocar el motí, unitats antiavalots van arribar a la presó, on hi ha persones condemnades per delictes greus.

Alguns dels reclusos van aconseguir escapar-se durant el tumult causat pel motí, segons l’emissora russa Ràdio Svoboda. Els investigadors treballen ara per establir les causes de la revolta a la presó. De moment, les autoritats tadjikes encara no s’han pronunciat sobre aquest incident.