DESPRÉS DE L'ASSASSINAT DEL SEU PARE

Salah Khashoggi, el fill del periodista assassinat, se'n va de l'Aràbia Saudita

Ell i la seva família tenien prohibit abandonar el país, però aquesta obligació ha sigut revocada per les autoritats saudites

In this photo released by Saudi Press Agency  SPA  Saudi King Salman  right  and Crown Prince Mohammed bin Salman  second right  receive Sahel  a family member  and Salah  a son  of Jamal Khashoggi  in Riyadh  Saudi Arabia  Tuesday  Oct  23  2018  Saudi Arabia  which for weeks maintained that Jamal Khashoggi had left the Istanbul consulate  on Saturday acknowledged he was killed there in a  fistfight    Saudi Press Agency via AP

In this photo released by Saudi Press Agency SPA Saudi King Salman right and Crown Prince Mohammed bin Salman second right receive Sahel a family member and Salah a son of Jamal Khashoggi in Riyadh Saudi Arabia Tuesday Oct 23 2018 Saudi Arabia which for weeks maintained that Jamal Khashoggi had left the Istanbul consulate on Saturday acknowledged he was killed there in a fistfight Saudi Press Agency via AP / AP

2
Es llegeix en minuts
Adrià Rocha Cutiller
Adrià Rocha Cutiller

Periodista

ver +

Salah Khashoggi, fill del periodista opositor saudita assassinat Jamal Khashoggi, se n’ha anat de l’Aràbia Saudita juntament amb la seva família dos dies després de reunir-se amb el monarca saudita, Salman bin Abdelaziz, i el príncep hereu, Mohamed bin Salman, han confirmat portaveus de Human Rights Watch (HRW).

La directora de l’Orient Mitjà per a l’ONG, Sarah Leah Whitson, ha confirmat la sortida de Salah, i va assenyalar que "ara està en un avió" en direcció als Estats Units, després que el regne li aixequés el veto que tenia imposat que feia que no pogués abandonar el país.

De moment, les autoritats de l’Aràbia Saudita no han confirmat aquesta informació.

El fill de Khashoggi, que té doble nacionalitat saudita i nord-americana, va ser rebut fa dos dies al palau reial d’Al-Yamama, a Riad, al costat d’un dels germans del periodista assassinat, Sahl bin Ahmed Khashoggi.

Van oferir les seves condolences

Tant el rei com el príncep van oferir les seves "condolences" per la mort de Khashoggi al consolat del seu país a Istanbul el passat 2 d’octubre, una acció que va ser recollida pels familiars amb "agraïment", segons l’agència estatal saudita SPA.

No obstant, les imatges distribuïdes per l’agència i que es van difondre profusament en les xarxes socials, mostraven el posat seriós de Salah a l’estrènyer la mà del monarca i del príncep hereu, cosa que va desencadenar tota mena de comentaris.

La seva marxa de Riad es produeix un dia que la Fiscalia saudita ha reconegut que, segons les informacions rebudes de Turquia, "els acusats d’aquest incident tenien la intenció premeditada" de cometre l’assassinat, i va insistir que els autors retran comptes a la justícia.

Les autoritats saudites han canviat la seva versió sobre els fets en diverses ocasions, ja que en un primer moment van afirmar que Khashoggi va sortir del consolat pel seu propi peu el mateix dia 2, però van reconèixer la mort del periodista el passat dia 20.

Llavors la Fiscalia va explicar que la seva mort va passar en una "baralla" a dins del consolat a Istanbul, una versió que ha sigut considerada com a insuficient per part de diversos Governs estrangers.

Notícies relacionades

En tot moment les autoritats han negat que el rei i el seu fill estiguessin informats dels fets.

Les autoritats turques i saudites encara no han informat del parador de les restes mortals del periodista ni han aclarit qui va donar l’ordre de cometre l’assassinat al consolat.