Amb la seva roba, barba postissa i ulleres: un membre del comando saudita es va fer passar per Khashoggi

Les autoritats turques disposen d'una gravació de l'individu passejant per Istanbul després de l'assassinat

a

a

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Un membre de l’esquadró de la mort enviat per l’Aràbia Saudita per matar el periodista Jamal Khashoggi es va intentar fer passar per ell després del seu assassinat. Per a això, es va disfressar. Es va posar la roba del periodista assassinat, una barba postissa i ulleres. Així ha quedat patent en unes gravacions que estan en poder de la policia turca i que ha difós la CNN.

El membre del comando ha sigut identificat com a Mustafa al-Madani, un saudita de 59 anys de pes i altura similars als del periodista. Segons han indicat a la CNN fonts de la investigació, tot apunta que Al-Madani va ser portat a Istanbul per fer de doble del periodista. "Tu no necessites un doble per a un interrogatori. La nostra avaluació continua sense canviar. Això ha sigut un assassinat premeditat i el cadàver va ser traslladat del consolat".

Diverses càmeres de seguretat de la ciutat van gravar aquest membre del comando passejant per la ciutat. Aquestes gravacions estan en poder de les autoritats turques i formen part de la investigació de l’assassinat. 

Per la porta del darrere

Notícies relacionades

El membre encarregat de fer-se passar per Khashoggi va sortir del consolat per la porta del darrere i d’allà es va dirigir a la Mesquita Blava, un dels emplaçaments més turístics de la ciutat. 

En paral·lel, les autoritats turques han posat protecció policial a la promesa del periodista mort.