Migració hondurenya

Tanquen punt fronterer entre Hondures i Guatemala

El punt d'Agua Caliente va ser temporalment tancat dissabte

xopzbzb1arbwamlaub6z731100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La situació és tensa a la nació hondurenya, ja que els ciutadans d’aquell país han començat una caravana amb destinació cap alsEstats Units, no obstant, per a això han de travessar Guatemala i Mèxic a fi de poder assolir el “somni americà”.

Dissabte, un contenidor que anava a tota velocitat en el puntd’Agua Caliente, va avançar a Guatemala amb diversos migrants penjant-se’n i transportant mercaderia encara desconeguda per les autoritats. De l’altre costat, es trobaven diverses persones que els saludaven com a mostra de recolzament.

Notícies relacionades

Hores després van ser detinguts Josué Guevara Sorto i Alberto Guevara Aguilar per “intentar violar el cèrcol perimetral (policial) per evitar el trànsit irregular de les persones que volen sortir cap a Guatemala”; aquests dos joves van ser identificats com a salvadorencs i ells conduïen els contenidors que van creuar cap a Guatemala.

A causa de l’anterior, l’Institut de Migració hondureny va informar que “el punt de control migratori de la República de Guatemala ‘Agua Caliente’ de la mateixa manera es troba tancat producte de la crisi provocada per sectors aliens als interessos nacionals”, va sentenciar.